Gydytojo - paciento santykiai

12. Kaip būtų galimą pagerinti gydytojo ir paciento tarpusavio santykius? Pateikite savo nuomonę:

  1. Mazinti gydytojų krūvį, kad nebūtų pervargę.
  2. Gydytojai turi per mažai laiko, skirto 1 pacientui.
  3. Atsakingas požiūris į pacientą, nes pacientas kreipiasi kai jam yra blogai.
  4. Gydytojas turi išklausyti ir suprasti pacientą, paskirti itin svarbius tyrimus (jei tuo metu jų reikia) ir nebūti atsainiam paciento atžvilgiu
  5. Nežinau
  6. Manau, kad pacientai kartais bijo klausti tam tikrų klausimų, galvodami, kad jie bus kvaili ar čia nieko tokio, tai turėtų gydytojas sukurti tokią aplinką ir išklausyti ne tik apie esančią problemą bet ir priešistorę. Taip pat jeigu mano, kad pacientui reikėtų apsilankyti ir pas kitos srities gydytojus rekomenduotų ir nukreiptų, įvardintų galimus variantus ligos gydymui, jeigu jų gali būti keli. Tuomet pacientas jaustųsi geriau, galintis pats priimti sprendimus. Taip pat gydytojas gali sukurti jaukumo ar saugumo jausmą aiškindamas kiekvieną daromos procedūros, gydymo, apžiūros ir pnš. žingsnius, ypač jei pacientas lankosi pirmą kartą.
  7. Svarbiausia gydytojo profesionalumas savo srityje ir atviras pokalbis apie ligos eigą, medikamentų poveikį ir pan.
  8. Gydytojas mano nuomone turėtų būti atviras ir nenuslėpti nuo paciento kokia ištikrųjų yra jo diagnozė, visada domėtis kaip laikosi pacientas, skirti reguliarius vizitus, kad patikrintų, bendravimas turėtų būti informatyvus bet ir padrąsinantis pacientą domėtis savo liga ar problema. Gydytojas turėtų būti kaip psichologas kuris išklausys, patars ir išgirs.
  9. Gydytojams atidžiau reikėtų atsižvelgti į pacientą.
  10. Malonus bendravimas