Gatvės menas kaip miesto įvaizdžio vizualinės komunikacijos priemonė : Kauno miesto atvejis

Ar sutinkate, jog gatvės menas negali būti tinkama priemone miestui? Jei taip, kodėl?

  1. .
  2. Taip, jeigu kas antras namas ypač centre priterliotas visokiomis nesąmonėmis. Primena prastą juodaodžių ar pan. rajoną, atrodo neskoningai pigiai. Nesinori kad Kaunas virstu vaikų darželiu ar cirku.Labai apsidžiaugiau, kai nuvalė požeminę perėją Sąvanorių pr. nuo baisių terlionių, dabar tokia švari, graži.
  3. Ne
  4. šitoj vietoj tiesiog pakomentuosiu kad reikėjo laukelio papildomiems komentarams anketos pabaigoje. ir kad gatvės menas tai ne tik piešiniai ant miesto sienų, bet ir kitais būdais išreikštos idėjos miesto aplinkoje. atrodo pamiršai apie tai, na arba reikia suformuluoti kitaip, paaiškinti. anketos pabaigoje kai atsirado foto, maždaug aiškiau į kokią pusę suki. ir tikrai ne viskas "laikosi" tik ant didelio mąstelio vizualių, dailies, darbelių; miesto identitetas formuojasi ir per kitas street art priemones; reikia būti atsargiems kad visą tai nepavirstų į sovietmečių darytą sienų tapybą. tuo labiau išlakyti balansą ir palikti galimybę atsirasti nesuderintiems/nelegaliems kūriniams, pasitikėti autorių sąžine, o ne komisijų paviršutiniškai nuomonei. daug kas galėtų įvykti arba įvyko bet buvo uždažyta/sugadinta/neleista pačios miesto savivaldybės. tuo pačių kai vyksta viskas suderintai - didėja tikimybė neaštrumo, dingsta stipresnė kritika, na ir dalyvauja kiti autoriai, kuriems labiau rūpi savireklamą per tokį dalyvavimą, nei nuoširdus miesto įvaizdžio darymas (toje foto apačioje jau neblogas pvz > tas parašas "paparazzi" kaip vienintelis teksto atsiradimas ant tos sienos ir auksčiau už patį lėktuvą ir piešinį. asmeniškai nepažįstų jo, bet taip skaitys/interpretuos dauguma kas pamato tik tą vietą/foto). ir tuo pačių labai "tradiciškai/standartiškai" atliktas darbas, gan iliustratyviai, be interpretacijos ar nuomonės, tiesiog "vizulkė". šiuo atvėju ne kritikuoju būtent šį darbą, o tieisog noriu atkreipti dėmesį į tam tikrus momentus ir tikiuos tai tau padės tavo baigiamajam darbe, kuris (tikiuos) taps naudingu ne tik atsiskaitymui. p.s. dar perskaičiau tarp atsakymų žodį "vandalizmas" - nemanau kad net tinka klausti to prie tų legaliai padarytų piešinukų, net jei gautum atsakymų su pažymėtais tais punktais - jie nelabai būtų taiklūs ir naudingi. reikėjo imti kaip pvz kokį nors nelegaliai padarytą, bet per visą pasaulį išgarsėjusį darbą (tokių Kaune yra/buvo), tada atsirastų erdvės apmąstyti tą sąntykį tarp "vandalizmas / gatvės menas" ir ko reikia miestui ir ar miestas pasiruošęs tam. reikėjo panaudoti radikalesnius pavyzdžius, reikėjo pasiteirauti, pabendrauti, kad ir fb grupėje tau atsakytų tie kas "temoje". na, šiam kartui tiek - Good luck! Have fun! V
  5. -
  6. Taip
  7. Nesutinku
  8. Ne.
  9. Gali buti netinkama jei gatves menas imamas naudoti kaip erdviu "bjutifikavimo" priemone ir kurejai praranda kritini zvilgsni.
  10. Ne