Gatvės menas kaip miesto įvaizdžio vizualinės komunikacijos priemonė : Kauno miesto atvejis

Ar sutinkate, jog gatvės menas gali būti tinkama priemone kurti miesto įvaizdį? Jei taip, kodėl?

  1. .
  2. Jeigu tai harmoningai į aplinką įsiliejantys gražūs vos keli darbai paslėptose, neakivaizdžiose vietose - taip.
  3. Taip. Nes tai padaro miesta modernesniu
  4. tiems kas vaikšto atmerktom akim mieste - tai vienas iš miesto sluoksnių, kuris automatiškai ir natūraliai kūria įvaizdį, šiuolaikinę istoriją, formuoja aplinkos nuotaiką ir atmosferą, identitetą, mitus. turime daugybę pavyzdžių kaip kiti miestai naudoja tas galimybes ir tik laimi. turime ir blogesnių pvz kai vietiniai gyventojai nukentėjo nuo gentrifikacijos per streetartą (Berlyno ir BluBlu situacija, pasidomėk, visai geras atvejis, manau tinka tavo darbui). kaip teigiamą argumentą galima pažiūrėti į instagram/fb statistiką turistinių foto, ypač jaunimo, kuriems tam tikrų streetart kūrinių aplankymas yra prioritetinis atvykstant į kitą miestą. daugeliui tam tikri darbai tampa ir natūralia navigacija bei miesto pažinimo ramentais, ypač tuose mikrorajonuose kur tarp vienodų daugiabučių sudėtinga/neįmanoma susiorientuoti. priemonė tinkama, kitas momentas - kaip rasti balansą.
  5. Tai signalizuoja apie mieste verdantį kultūrinį gyvenimą
  6. Taip Siuolaikine priemone siuolaikiskam miestui
  7. -
  8. Žinoma,kad gali.Piešia miesto žmogus.Koks žmogus,toks piešinys.Koks piešinys,toks miestas.Tai būdas skaityti miesto sielą.
  9. taip. Gatves menas labiausiai atkreipia turistu ir bendrai visuomenes demesi. Ypac pastaruoju metu, kai skulptura ir kitokios tradicines meno rusys meieste diskreditavo save. Gatves menas kartu su architektura formuoja miesto veida. Gatves menas, jei jis sveikas (pakankamai laisvos menines israiskos, be dideliu politiniu ir tt. apribojimu), parodo kiek miestas ir miesto valdzia liberalus, kas vel gi, traukia gyventojus ir turistus i tokia laisva vieta.
  10. Taip. Tai gali būti puiki mokomoji, pažintinė, pasaulėžiūrą plėčianti vaizdinė priemonė. Piešiniai gali būti įvairūs: intelektualūs, solidūs, su mįslėmis, užuominomis ir pan. Būtent todėl, manau, kad tai galėtų būti įdomaus miesto įvaizdžio detalė.