Fukncinis maistas, bei jo vartojimas
Atlieku tyrimą, kurio tikslas yra išsiaiškinti 18-40 m. asmenų žinias apie funkcinį maistą bei jo vartojimą.
Funkcinis maistas- vitaminais, mineralinėmis medžiagomis, aminorūgštimis, polinesočiosiomis riebalų rūgštimis, bioflavanoidais ir kitomis mūsų organizmui reikalingomis medžiagomis papildyti įprastiniai maisto produktai, vartojami kasdieniniam maitinimuisi. Maistas tampa funkciniu ne tik pridedant vieno ar kito biologiškai aktyvaus komponento, bet ir pakeičiant maistinę medžiagą, kurios suvartojama per daug (pvz., sočiosios riebalų rūgštys), komponentu, pasižyminčiu sveikatą stiprinančiu poveikiu, pagerinant maisto medžiagų įsisavinimą, taipogi padidinant maiste natūralaus komponento kiekį. Natūraliai funkciniu maistu gali būti produktai, kurių sudėtyje esančių medžiagų funkcinis poveikis įrodytas moksliškai, taip pat skaidulinėmis medžiagomis praturtinti gaminiai (pvz., duona su grūdais, sėlenomis, džiovintais vaisiais, saulėgrąžomis; kviečių ar kitokių grūdinių kultūrų sėlenos).
AČIŪ UŽ JŪSŲ NEPAGAILĖTA LAIKĄ ATSAKYTI Į KLAUSIMUS