Eksperimento vieta ir reikšmė nusikalstamų veikų tyrime (specialistams)

9. Trumpai aprašykite įsimintiniausią eksperimentą, kuriame dalyvavote (kokioje byloje buvo atliktas, kas eksperimentu buvo tikrinama, eksperimento rezultatai)

  1. Buvo prieš daugelį metų, bylos numerio nežinau. Jo metu buvo tikrinamas garsas, matomumas. Rezultatai, gauti eksperimento metu nelabai sutapo su įvykio metu pateiktais duomenimis
  2. Buvo aiškinamasi dėl aplinkybių nesutapimo ikiteisminiame tyrime lyginant įvykio vietos aplinkybes kartu su daiktiniais daiktiniais įrodymais, liudytojų parodymais su įtariamojo parodymais įvairiose nusikalstamose veikose. Per eilę metų daug nutikimų, kad įsimintiniausių nelabai yra.
  3. tai yra ikiteisminio tyrimo medžiaga. Ji neskelbtina
  4. -
  5. -
  6. vairuotojo matomumas besileidžiant saulei prieš perėja, kurioje buvo sužalotas žmogus.
  7. Buvo vienintelis ir gana seniai. Tamsiu paros metu partrenktas šalikelėje buvęs asmuo. Berods praėjus lygiai metams po įvykio toje pačioje vietoje tuo pačiu metu (atsižvelgta lyg ir į mėnulio teikiamą apšvietimą) važiuojant automobiliu skirtingais greičiais fiksuota, kada pastebimas šalikelėje stovintis žmogus (turėjo būti apsirengęs panašios spalvos drabužiais, kaip ir įvykio metu), siekiant nustatyti galimą vairuotojo reagavimo laiką. Galutiniai tyrimo rezultatai man nežinomi. Kilo problemų, nes sunku atkartoti identiškas sąlygas.
  8. Nėra
  9. NEPAMENU, LABAI SENAI BUVO.
  10. Iš patirties galiu pasakyti, eksperimentas nėra dažnas reiškinys tyrimuose, dažniausiai aplinkybių patikslinimui, patvirtinimui naudojamas parodymų patikrinimas. Eksperimentas naudojamas ypatingais atvejais, kai akivaizdžiai yra matomas kažkokių tai aplinkybių, svarbių tyrimui, neatitikimas.