Duona be gluteno sportuojantiems
Esame Kauno kolegijos III kurso studentai ir atliekame naujo produkto įvedimo į rinką tyrimo analizę. Prašome skirti 2 minutes atsakyti į klausimus.
Siekiama sukurti duoną be gluteno bei ją praturtinti pieno išrūgų koncentratu arba sojos baltymų izoliatu. Baltymų, vieno valgio metu rekomenduojama suvartoti ne mažiau 25g., (tikslus skaičius priklauso nuo individualių tikslų) taip padedant paskirstyti baltymų aprūpinimą visos dienos metu.
Glutenas (glitimas) - kviečiuose esantis baltymas. Jis yra svarbus norint iškepti kokybišką duoną, dėl savo elastinių savybių. Sergantiems celiakija, šių žmonių organizmai negeba šį baltymą apdoroti. Vaistų nėra, todėl paciantas yra priverstas laikytis griežtos beglitimės dietos likusį gyvenimą.
Ačiū už Jūsų laiką!