Darbuotojų motyvaciją skatinantys veiksniai

Jei norite plačiau pakomentuoti klausimą, pasidalinti savo nuomone ar patirtimi, galite įrašyti šiame laukelyje:

  1. Asmeniškai man svarbiausia galimybė intelektualiai tobulėti.
  2. -
  3. Iš esmės darbuotojus labiausiai motyvuoja piniginiai priedai, atlyginimai. Mūsų įmonė labai vertina ir patį darbuotoją, parodydama, kad kiekvienas yra labai svarbus. Kas, kaip žmogui, yra labai svarbu. Mane asmeniškai motyvuoja ir tai, kad dar praktikos metu pasiūlė darbą šioje įmonėje. Direktorius neprieštaravo, kad tęsčiau studijas (pabaigiau kolegiją ir pratęsiau mokslus universitete) ir visada suteikia laisvas dienas, kai man prireikia dėl studijų. Dar labai motyvuoja direktoriaus požiūris į jauną žmogų. Kiti dažniausiai prisibijo kątik baigusius mokslus, patirties neturinčių jaunų žmonių. Direktorius priėmė dirbti atsakingą, minimaliai vadovaujamą darbą nors žinojo, kad nei patirties, nei pakankamai žinių neturiu. Bet dirbi ir mokais!
  4. Kol kad nieko nepasigendu savo darbe, o labiausiai vertinu lankstumą - lengva susiderinti reikalus darbe su asmeniniu gyvenimu.
  5. -
  6. Zaidimu ir laisvalaikio kambariai bei "atsipalaidavimo" vietos darbovieteje yra nesamone. Tai nera motyvacija geriau dirbti, o tiesiog erdve kur galima nedirbti. Motyvuoja arba baime buti atleistam, arba didesnis atlyginimas, o ne galimybe suzaisti FIFA turnyra biure po darbo valandu. Tik sociopatai arba zmones be socialinio gyvenimo gali noreti pasilikti biure be uzmokescio ir po darbo valandu su zmonemis su kuriais ir taip praleidzia po 40/50 valandu per savaite.
  7. Manau yra nesąžininga, kad daugumoje darboviečių aukštinamas pareigose vyksta pagal išdirbta laiką, o ne darbo rezultatus.
  8. Ajaj mistype: Šiltenių santykių su kolegomis :)
  9. Motyvacija labai priklauso nuo santykių kolektyve, bendravimo įpatumų. Įtaką daro ir tai ar Tavo padarytas darbas ir pastangos yra tinkamai įvertinami (nebūtinai pinigais) ir ar sukuriama aplinka nuomonės išreiškimui
  10. Darbdavys yra suinteresuotas pigia darbo jėga. Darbuotojas yra priverstas atlikti ne tik savo darbą bet ir didžiąja laiko dalimi prisidėti prie įmonės augimo. Deja, bet darbuotojo indėlis pinigine prasme nėra pakankamai įvertinamas