Pooperacinės bariatrinės chirurgijos pacientų neatidėliotinos priežiūros prioritetas yra kvėpavimo takų priežiūra Kad išvengtumėte pooperacinių komplikacijų, tokių kaip giliųjų venų trombozė ir plaučių embolija, pacientą būtina ambuluoti kuo greičiau Po bariatrinės operacijos reikėtų vengti nesteroidinių vaistų nuo uždegimo, nes juos vartojant gali išsivystyti skrandžio ir kraštinės opos Po bariatrinių operacijų galima fiksuoti tokias komplikacijas kaip ribinės išopėjimas ar perforacija, plonosios žarnos nepraeinamumas, kraštinės opos ir vidinė išvarža Po atliktos bariatrinės procedūros, didžiausia būna anemijos rizika Būtina stebėti dempingo sindromo požymius ir simptomus, tokius kaip tachikardija, pykinimas, viduriavimas, galvos svaigimas, prakaitavimas, vėmimas, pilvo pūtimas ir pilvo spazmai Paprastai pacientas išrašomas per 4 dienas (pacientams, kuriems buvo atliktos laparoskopinės procedūros, nuo 24 iki 72 val.) su išsamiomis mitybos instrukcijomis Pacientui po operacijos būtina vartoti vitaminų ir mineralų papildus, ypač vitamino D, B komplekso vitaminų, geležies ir kalcio Įprasta dieta po operacijos yra daug baltymų ir mažai angliavandenių bei riebalų turinti dieta Po bariatrinės operacijos pacientas valgo lėtai ir sustoja, kai jaučiasi sotus Valgant per daug ar per greitai arba valgant kaloringus skysčius ir minkštą maistą, gali atsirasti vėmimas arba skausmingas stemplės išsiplėtimas Pacientams po operacijos nerekomenduojami valgyti saldaus maisto, kad išvengtų dempingo sindromo Rekomenduojama valgyti mažomis porcijomis ir dažniau, maistą, kuriame yra baltymų ir skaidulų; kiekvieno patiekalo dydis neturi viršyti 1 puodelio Nerekomenduojama gerti skysčius valgio metu; vietoj to, rekomenduojama vartoti skysčius iki 30 minučių prieš valgį ir 30–60 minučių po valgio