Ar Rusija kelia grėsmę Lietuvos saugumui?

Kodėl manote, kad Rusija kelia grėsmę arba kodėl manote, kad nekelia?

  1. Mano nuomone realios būtent karo grėsmės nėra. Viso to galima išvengti, jei Lietuvos valdžioje būtų daugiau neutralumo ir susilaikymo nuo nereikalingų komentarų rytų šalims. Rusija yra BRICS sąjungos narė, tad gerų santykių išlaikymas su viena iš jų reikštų bent šiokį tokį saugumą. Pavyzdžiui, gerų santykių išlaikymas su Kinija galėtų būti kaip rodiklis.
  2. Nes neturim mes Mossad Agentu
  3. Rusijos valdžios ilgalaikės ambicijos aiškios - atkurti SSRS arba Rusijos Imperijos ribas.
  4. Todel, kad Putinas yra psichopatas, neprognozuojamas teroristas.
  5. Žiūriu žinias, domiuosi politika ir įvykiais ir matau ką daro tie niekšai.
  6. Kam Rusijai Lietuva, krovinius į Kaliningradą ir taip transportuoja (Lietuvos neužpuolus)
  7. Rusijos imperialistiniai siekiai susigrąžinti Rytų Europą į savo įtakos erdvę ar tiesiog noras okupuoti, ir gauti neužšalantį uostą Baltijos jūroje, taip pat noras pademonstruoti galią.
  8. Kelių metų eiga parodo, kad Rusija yra priešiškai nusiteikusi valstybė, kurios tikslas destabilizuoti pasaulio tvarką ir pasinaudojant sukeltais kariniais konfliktais kelti savo, kaip šalies galią. Tą įrodo Krymo užėmimas, Gruzijos karas ir nuolatinis kišimasis į kitų valstybių politiką bei skleidimas propagandos.
  9. Todėl, kad nenori ji mums pakenkti, o diktatorė, kurią vadiname prezidente Dalią Grybauskaitę, pažeisdama Lietuvos konstituciją žviegia kaip skerdžiama kiaulė, kad ,,Rusija puola". Nors pati diktatorė D. Grybauskaitė pažeidžia konstituciją, nekurstyti karo propagandos ir neleisti užsienio batalionams įsikurti Lietuvoje, diktatorė D. Grybauskaitė (buvusi KGB agentė) tai leidžia.
  10. Nes daro nesamones