Ar istoriniai filmai padeda suprasti istoriją?

Išreikškite nuomonę plačiau!:)

  1. Ne 1234567890
  2. asasa
  3. Taip, nes dažniausiai pamokų metu galima tai žiūrėti, ir tai daug įdomiau, negu paprastai viską skaityti iš vadovėlio :)
  4. Teiginys kad istoriniai filmai padeda suprasti istorija yra teisingas,nes istoriniai filmai yra sukuriama remiantis tikrais ivykiais.Dazniausiai filmuosia yra uzfiksuota to meto realybe ir vercia isiminti faktus,vietoves ir zmones.
  5. Protingai cia :) zinoma, kad taip. Filmai padeda zmonems geriau isivaizduoti, perkelia i tuos ivykius, viska parodo is arciau. Kaip daug kas sake, lengviau isiminti, ir linksmiau ziureti, nei skaityt knyga, bet labai daug priklauso ir nuo rezisieriaus, jo sugebejimu, nuo to, ka jis nori filmu parodyti.(Blogai pastatytas, nuobodus filmas gali kaip tik atgrasinti nuo sio zanro) Sekmites!
  6. Manau, kad istoriniai filmai padeda suprasti istoriją, nes pvz. kažkada mačiau filmą apie Stalino mirtį. Buvo tikrai įdomu kai pasakodavo apie kokį nors žmogų ir pareikšdavo kodėl jis (ne)galėjo nužudyti Stalino.
  7. teip
  8. Istoriniuose filmuose pusė visos istorijos yra išgalvota, kad žiūrovui būtų įdomu. Nemanau, kad tai turi praktinės reikšmės mokantis istoriją.
  9. tikrai padeda!:) nes tu mokydamasis viską geriau įsivaizduoji ir tai padeda atsiminti tam tikrus įvykius ar faktus ;)
  10. As taip pat sia poteme pasirinkau. :) Dvejojau ar pritari siai minciai, ar ja paneigti, nes argumentu turiu ties abiejais dalykais.Kalbejau su mokytoja, ji sake, kad negalima ir pritarti, ir paneigti. Tai va, jei sia minti bandysi paneigti, tai kaip pavyzdi gali pasitelkti i pagalba 2005 m. Rusijoje sukurto propagandinio filmo "Nacizmas pabaltiskai" jei gerai pamenu. Tai propagandine juosta, kurioje visos Baltijos salys yra apkaltinamos nacistinemis, nors taip, kaip zinome, nebuvo. Todel galima sakyti, kad istorijos sie filmai suprasti nepadeda. Taip pat man mokytoja patare pritarti siai minciai, nes argumentuoti bus lengviau.
  11. Ne visi. Vieni gali parodyti daug istorinių tiesų, tačiau kiti tik statusą "istorinis" filmas turi ir tiek ir dėja, bet dauguma tokių. Good luck!
  12. Manau taip lengviau įsimeni pamoką, ir kai viskas parodoma vaizdiškai, lengviau įsivaizduoti kaip viskas buvo ištikrųjų!:)
  13. Taip, jie yra istorijos liudininkai, perkelia mus i tai kas vykos pries mus, nuspalvina mums zinoma istorija ir ja pagyvina.
  14. wadsad
  15. Ale tu gudrai cia:D
  16. Daug lengviau įsigilinti į faktus, matant juos perteiktus vaizdo medžiagoje.
  17. Jeigu filmas gerai padarytas ,manau visų pirma yra žymiai idomiau žiūrėti, nei skaityti, tada atsimeni daugiau detaliu ar momentų. Matai vaizdžiai įvykiu nupseklumą ir t.t ir t.t :)
  18. O taip, aš irgi pasirinkau šią temą :D Labai mėgstu filmus, todėl manau bus įdomu apie tai šnekėti ir tikrai sutinku, kad istoriniai filmai padeda geriau suprasti istoriją. Sėkmės tau, taip pat ir man :D
  19. Taip, nes žiurėti istorinius filmus yra daug linksmiau nei skaityti nuobodžią knygą ar vadovėlį.
  20. Ne visiems, bet daugumai manau padeda. Todėl šią temą taip pat imsiu kalbėjime.
  21. Greičiau padeda įsisavinti informaciją, įdomiau žiūrėti vaizdinę medžiagą, labiau įsijaučiama į to meto aplinkybes
  22. As tuo paciu klausimu ar istorinai filmai padeda suprasti istorija ?
  23. kieno regimoji atmintis ypač lengva yra suprasti istoriją. mano pačios yra regimoji atmintis ir pati pasirinkau tą pačią temą, todėl iš patirtoes sakau. lengviau įsimenama, lengviau įsisavinama ir vaizdžiai parodoma. sėkmės:)))
  24. Nes lengviau isiminti ir suprasti filmo esme.
  25. Manau ,kad taip, nes tada gali pajusti ir suvokti pačią įvykių esmę
  26. Kai matai tai geriau isieni
  27. Aš taip pat šįmet laikysiu kalbėjimo įskaitą, ir manau, jog rinksiuosi tą pačią temą. Sėkmės tau, o atsakymas: manau , kad taip, nes jie perteikia tai, ko mes negalime įsivaizduoti. :)
  28. Juos idomu žiūrėti,nes daug ko sužinai apie tuos laikus,kai dar nebuvai gimęs.
  29. Man įdomu žiūrėti šiuos filmus, nes tu gali lengviau įsiminti, nes tai vaizduoja, ir įdomiau žiūrėti, nei skaityti sausą tekstą. Gal net daugiau gali pamatyti, nei perskaityti.
  30. padeda
  31. Taip, nes aš taip manau! ;*
  32. Sudominęs siužetas paskatina faktu domėtis plačiau
  33. Patinka istoriniai filmai. Bet dažniausiai ten tebūna mažai realių faktų, o ir ta mūsų istorija daug kas sako yra labai iškraipyta. Visgi tokie filmai dažniausiai būna labai įspūdingai pastatyti ir prikausto prie ekranų :)
  34. Dažniausiai režisieriai perteikia istoriją kitaip, kad įtiktų žiūrovui
  35. pagal istoriniu filmus paprasciau viska issivaizduoti, daugiau galima suprasti kaip viskas vyko
  36. Asmeniškai man padeda, kai tu ne vien tik skaitai (pvz: knygą), bet gali tai pamatyti ir vaizdinėje medžiagoje (filme). Tačiau, neretai filmai būna "pagrąžinti", įdėti netikri, melagingi faktai, pakeistas siužetas(gali būti "neteisinga" tiek pradžia, tiek pabaiga, tiek pats siužetas). Tad aš asmeniškai vien tik istoriniais filmais nepasikliaučiau, o daugiau tikraisiais faktais, tokiais, kaip istorinės knygos. O tik vėliau žiūrėčiau filmą, ir žiūrėčiau, kas sutampa, o kas ne. Tai dar labiau sustiprintų mano prisiminimus apie kokius nors istorinius faktus. :)
  37. mokiniai susidaro išsamesnį vaizdą
  38. Jie suteikia galimybę pabūti tam tikroje epochoje,padeda suvokti tos epochos žmonių papročius, mąstymo būdą, požiūrį į pasaulį, kitaip tariant, padeda suvokti žmonių pasaulėvoką ir pasaulėjautą.
  39. Istorijos vadovėliai dažnai parašyti nesuprantama moksleviui, vaikui kalba, per sudėtingi sakiniai, istorija gal visiškai nesuprantama, neįsivaizduojama, o pažiūrėjus filmą, viskas tampa daug aiškiau, daug suprantamiau, filmu ta pati istorija perteikiama kitomis spalvomis, kitais vaizdais, bet mintis dažnai lieka ta pati. Kitas apsketas, kai kurie neturi vaizduotės kad įsivaizduotų perskaitę knygoje tai, o filmę pamatę, pamatę kaip tai atrodo realybėje ar bent ekrane, jie susipažįsta, suvokia vaizdais visą istoriją ir tuomet supranta, suvokia istoriją, istorijos esmę. Sėkmės įskaitoje
  40. Jeigu moki istorija tada tu supranti filmus ir tada dar labiau ja ismoksti, jei nemoki - tai nieko tu nesupranti, krc degradas buni
  41. visi istoriniai faktai atskleidžiami plačiau, taip pat geriau įsimenama
  42. Žinoma, kad taip. Vien tik skaičius istorinius faktus, juos labai sunku įsiminti nebent žmogus turį įspūdingą atmintį istorijai. Filmai visa tai parodo vaizdiškai ir tai yra daug lengviau atsiminti. Filmuose dažniausiai viskas perteikiama per vieno ar kelių žmonių perspektyvas. Iš to galima lengvai sieti su kitomis asmenybėmis. Deja, istorijos teorijoje viskas yra pateikiama apskritai ir kartais susieti kai kuriuos faktus gali būti sudėtinga. Taip pat filmuose pamačius žmogaus istoriją lengviau ją atsiminti nei vien tik kažkur perskaičius.
  43. idomu
  44. Nes filmuose viska geriau supranti.
  45. Taip, Auryte taip :D cia zanna :D
  46. Manyčiau, kad taip, nes viskas yra pateikiama vaizdiškai, nėra vien sausos informacijos, kartu įpinama įvairių personažų gyvenimų vingių ir pan. Daug įdomiau ir aiškiau nei skaityti istorijos vadovėlį :)
  47. taip
  48. Kiekvienas filmas apie istoriją gali padėti suvokti kodėl vienas ar kitas įvykis įvyko ir kaip jo buvo galima išvengti. Taip pat manau,kad vienas peržiūrėtas filmas gali padėti suvokti to meto vertybes,papročius ir požiūrį į tam tikrus dalykus
  49. Žinoma, kad padeda! Juk pats gali labiau įsijasuti į įvykius ir viska gerai 'suvirškinti".....Manau tai puiki mokymo medžiaga. Žinoma filme faktai turi būti sudėlioti tvarkingai ir visa kita ....:)
  50. taip, padeda, manu del to nes ten viskas idestyta aiskiau ir suprantamiau, lengviau isiminti pamacius ivyki suvaidinta negu perskaicius knygoje ar kitur :)
  51. Šiaip atsakymas būtų ir taip ir ne. Nes filmo kūrėjas gali istoriją interpretuoti savaip, nebūtinai teisingai, gali būti iš viso tik keletas istorinių detalių, kurias žiūrovas pats turės atskirti nuo išgalvotų. Bet, jei filmas sukurtas profesionalo, kuris filmą kurdamas rėmėsi istorikų žiniomis, manau, kad toks filmas naudingesnis nei juodai baltas istorijos vadovėlio tekstas, kurį ne tik sunkiau prisiversti skaityti, bet ir taip pateiktą medžiagą sunkiau suprasti, prisiminti.
  52. Na , jeigu juos ziuri idemiai ir neuzsiimi pasaliniais dalykai manau, tokiu atveju Taip:)
  53. lyg būtum prisilietęs prie tikrovės...
  54. Labai nepatinka istorija , o istoriniai filmai nuobodus , dazniausiai neperteikiantys tikros istorijos.
  55. Taip, Žiūrėdama istorinius filmus daug suprantu apie istoriją. Istoriją mokytis žiūrint filmus yra daug įdomiau, nei tiesiog skaityti ir ''kalti'' viską atmintinai. Taip ir smagu ir laikas naudingai praleistas.
  56. as irgi norejau sita tema imt, bet dar nezinau, neapsisprendziu