Ar daug žinote apie mechaniškai atskirtą mėsą?

Sveiki, 

Esu studentė, studijuojanti veterinarinę maisto saugą.

Rašau baigiamąjį darbą apie mechaniškai atskirtą mėsą ir jos panaudojimą maisto produktuose. Domiuosi, ar šiandien vartotojai žino, kas tai yra. Prašau atsakyti į kelis nesudėtingus klausimus, kurie padės įvertinti vartotojų pasirinkimą pirkti mechaniškai atskirtos mėsos produktus. 

Anketos rezultatai yra viešai prieinami

Jūsų lytis?

Jūsų amžius?

Kokią mėsą ar mėsos gaminius renkatės dažniausiai?

Ar pirkdami termiškai apdorotus mėsos gaminius (pvz. virtas dešreles, virtą daktarišką dešrą, keptą zuikį, vyniotinius) atkreipiate į etiketėje nurodomą sudėtį?

Ar produkto etiketėje pateikiama informacija yra suprantama?

Ar domitės savo (ir savo šeimos narių, vaikų) mityba?

Kokius produktus perkate?

Pažymėkite kriterijus, pagal kuriuos renkatės mėsos gaminius:

Ar skaitote gaminių, į kurių sudėtį įeina mėsa, etiketes? (pvz. koldūnų, cepelinų..)

Ar domitės sveriamų mėsos gaminių sudėtimi?

Pažymėkite kriterijus, pagal kuriuos renkatės viešo maitinimo įstaigas (valgyklos, kavinės, restoranai, kioskai):

Ar pasitikite viešojo maitinimo įstaigų, kuriose lankotės, parduodamų patiekalų sudėtinėmis dalimis?

Kaip dažnai maitinatės viešojo maitinimo įstaigose?

Ar žinote ką reiškia mėsos gaminių rūšys- aukščiausia, pirma, antra..?

Ar esate girdėjęs (-iusi) apie mechaniškai atskirtą mėsą (MAM)?

Ar renkatės gaminius, kurių sudėtyje yra mechaniškai atskirtos mėsos (MAM)?

Kaip vertinate gaminius, kurių sudėtyje yra mechaniškai atskirtos mėsos?

Ar Jums trūksta informacijos apie mitybą?

Ar turite mitybos ar sveikatos problemų susijusių su mityba?