Aprašomasis tyrimas ŽŪB “Nematekas” rinkodaros tyrimai
SITUACIJA
Pristatome ŽŪB ,,Nematekas“, kuri yra jau dvylika metų Lietuvoje sėkmingai veikianti ir nuolat auganti mėsos perdirbimo bendrovė.
Pirkėjams ŽŪB „Nematekas“ siūlo daugiau nei 250 pavadinimų kiaulienos, jautienos, vištienos ir kalakutienos gaminių. Nuo pat veiklos pradžios Nematekas kryptingai dirba nepriekaištingos gaminių kokybės ir sanitarijos kontrolės užtikrinimo srityje. Kasmet išleidžiama 4 mln. Lt naujoms technologijoms ir metodikoms diegti, siekiant vieno tikslo - pateikti vartotojams patikimą produkciją. Bendrovėje įsteigta kokybės monitoringo, valdymo ir kontrolės sistema, užtikrinanti kokybę kiekvienoje grandyje - nuo žaliavos supirkimo iki pagamintos produkcijos transportavimo.
Naujieji „Nemateko“ BIO produktai yra pirmieji ir vieninteliai Lietuvoje gaminiai, kuriuos galima priskirti prie funkcinio maisto grupės. Iki 2006-07-01 „Nemateko“ dešros su probiotinėmis kultūromis buvo vadinamos „Bio“ dešromis. Nuo 2006-07-01 atsižvelgiant į Europos Sąjungos dokumentus jų pavadinimas buvo pakeistas - į PROBIO (nuo žodžio – „probiotinės).
Naudojant naująsias technologijas, į kurias investuota 3,5 mln. litų, mėsos perdirbimo įmonė „Nematekas“ gamina šiuos šalto rūkymo PROBIO produktus: dešras „Lietuviška“, „Aukštaitiška“, „Avienos“, „Vikingu“, „Alksnio“, „Ajero“, „Prūsiška“, „Rugio“, skilandžius „Amūro taikinys“, „Lauktuvių skilandis“ ir kitus produktus.
Bendrovė pirmoji sukūrė dešreles be jokių „E“, pirmieji pradėjo gaminti dešras su probiotinėmis kultūromis, orientuojasi į sveikesnio maisto kūrimą. Bendrovės pasididžiavimas – gaminiai, pažymėti „Sveikesnės šeimos“ ženklu. Tai: PROBIO gaminių linija, virtos dešrelės: "+Omega 3", „Jokių E“, „Mažylių“, „Nr.1“, „Pieniškos", virtos dešros: „+Omega 3“ ir „Mažylių“. Bendrovė yra įsigijusi naujus įrenginius ir naujas technologines linijas, “Sauso” dūmo rukyklą, BIO technologijas; turi Europos standartus atitinkančią paukščių skerdyklą; Naują taros plovimo liniją.