Apklausa „Pedagogų nuomonė apie maitinimą ir maisto švaistymą ikimokyklinėse ugdymo įstaigose. I dalis “

Gerb. Respondente,

Esu Kauno kolegijos medicinos fakulteto dietetikos studijų programos III kurso studentė Raminta Bogušienė. Rengiu baigiamąjį bakalauro darbą, kurio tikslas atskleisti pedagogų nuomonę apie maitinimą ir maisto švaistymą ikimokyklinėse ugdymo įstaigose. Apklausa yra anoniminė, todėl tyrimo duomenys yra konfidencialūs ir bus panaudoti tik nuasmeninti mokslo tikslais.

Dėl vykdomos apklausos ar jos metu iškilusių klausimų galite kreiptis į Ramintą Bogušienę, el. paštu [email protected], tel. +37064517472. Pildydami anketą, atsakymus į klausimus įrašykite arba pažymėkite 🗷

Iš anksto dėkoju už nuoširdžius atsakymus.

Rezultatai yra prieinami tik autoriui

1. Jūsų ugdymo įstaiga: ✪

2. Miestas (įrašyti) ✪

3. Pareigos: ✪

4. Jūsų grupę lankančių vaikų amžius? (įrašyti)  ✪

5. Kas organizuoja maitinimą ugdymo įstaigoje? ✪

6. Kokie maitinimai organizuojami Jūsų įstaigoje?  ✪

7. Kaip dažnai vaikai suvalgo visą jiems pateiktą maistą?  ✪

8. Kokio maisto vaikai dažniausiai nesuvalgo? (galimi keli atsakymo variantai) ✪

9. Įvertinkite kaip vaikai valgo patiekiamą maistą (pažymėkite): ✪

Visada suvalgoDažniausiai suvalgoValgo vidutiniškaiBeveik nevalgoVisiškai nevalgo
Košes
Daržovių patiekalus
Mėsos patiekalus
Žuvies patiekalus
Sriubas
Troškinius
Varškės patiekalus
Kiaušinių patiekalus
Miltinius patiekalus
Salotas
Vaisius

10. Dėl kokių priežasčių maistas nesuvalgomas? (galimi keli atsakymo variantai) ✪

11. Jūsų nuomone, kas padėtų išspręsti maisto švaistymo klausimą? (galimi keli atsakymo variantai) ✪

12. Kaip dažniausiai sprendžiate išmetamo maisto problemą?  ✪

13. Kas Jums atrodo svarbiausia, mažinant maisto švaistymą (pažymėkite)? ✪

Visiškai nesvarbuNesvarbuNei svarbu, nei nesvarbu SvarbuLabai svarbu
Maisto produktų kokybė
Patiekalų kokybė
Skoninės savybės
Aromatas
Konsistencija
Sveikumas ir maistingumas (mažiau cukraus, druskos, riebalų, daugiau skaidulinių medžiagų, be hidrintų riebalų ir/arba be maisto priedų ir pan.)
Populiarumas (vaikų mėgstami patiekalai)
Estetinis pateikimas
Virėjų apmokymas
Vaikų maitinimo aprašo supaprastinimas
Aukštos kokybės technologinių kortelių ir valgiaraščių sudarymas
Vaikų ir tėvų švietimas

14. Kokia Jūsų nuomonė apie vaikų mėgstamiausius patiekalus/ maisto produktus (pažymėkite) ? ✪

Visiškai nesutinkuIš dalies nesutinkuNeturiu nuomonėsIš dalies sutinkuVisiškai sutinku
Sriubos
Košės
Grynos mėsos patiekalai
Grynos žuvies patiekalai
Žuvies maltinukai
Mėsos maltinukai
Troškiniai su mėsa ir žuvimi
Troškiniai (daržovės, ankštinės daržovės)
Blyneliai
Bulviniai patiekalai
Daržovių patiekalai
Neapdoroti švieži vaisiai, daržovės
Varškės patiekalai
Kiaušinių patiekalai
Bandelės, pyragai
Makaronų patiekalai
Viso grūdo miltiniai patiekalai
Salotos

15. Kokį maisto produktą/ patiekalą labiausiai vaikai mėgsta? (įrašykite) ✪

15. Kokį maisto produktą/ patiekalą labiausiai vaikai mėgsta? (įrašykite) ✪

16. Kokio maisto produkto/ patiekalo labiausiai vaikai nemėgsta? (įrašykite) ✪

17. Ar vaikai gauna dienos metu papildomo maisto iš namų atsinešto? Kokie tai maisto produktai? (įrašykite) ✪

18. Ar vaikai gauna papildomo maisto iš „Vaisių ir daržovių bei pieno ir pieno produktų vartojimo skatinimo vaikų ugdymo įstaigose“ programos? Kokie tai maisto produktai? (įrašyti) ✪

19. Kiek vaikų maitinime naudojate kokybe paženklintų maisto produktų? ✪

NežinauNenaudojameIki 10 proc.Nuo 30 iki 60 proc.Nuo 60 iki 90 proc.Nuo 90 iki 100 proc.
Ekologiški maisto produktai
Nacionalinės kokybės maisto produktai (NKP)
Vietiniai, trumpųjų grandinių maisto produktai

20. Jūsų patarimai, pasiūlymai vaikų maitinimo gerinimui? (įrašykite) ✪