Apklausa apie augalinės kilmės produktų vartojimą
Žmonių populiacija sparčiai auga kasdien, o kartu su ja ir maisto poreikis, kuris neišvengiamai alina ribotus žemės resursus. Maisto pramonė nuolat kuria sprendimus, kaip išplėsti alternatyvaus maisto spektrą. Jau šiandien galime vartoti augalinės kilmės pieno produktus, valgyti kanapių pluošto mėsą ar net augalinius tuno pakaitalus, o kas toliau? Kokių pokyčių į mūsų mitybą atneša naujos maisto technologijos?
Esu Neda Virmauskytė, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto, veterinarinės maisto saugos, antro kurso, magistro ištęstinių studijų studentė. Šios apklausos tikslas yra sužinoti ar Lietuvos gyventojai vartoja augalinės kilmės maisto produktus ar mėsos pakaitalus ir kas jiems yra svarbu jų mityboje . Gauti apklausos rezultatai bus naudojami magistro darbo rašymui.