Apklausa apie augalinės kilmės produktų vartojimą

Žmonių populiacija sparčiai auga kasdien, o kartu su ja ir maisto poreikis, kuris neišvengiamai alina ribotus žemės resursus. Maisto pramonė nuolat kuria sprendimus, kaip išplėsti alternatyvaus maisto spektrą. Jau šiandien galime vartoti augalinės kilmės pieno produktus, valgyti kanapių pluošto mėsą ar net augalinius tuno pakaitalus, o kas toliau? Kokių pokyčių į mūsų mitybą atneša naujos maisto technologijos?

 

Esu Neda Virmauskytė, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto, veterinarinės maisto saugos, antro kurso, magistro ištęstinių studijų studentė. Šios apklausos tikslas yra sužinoti ar Lietuvos gyventojai vartoja augalinės kilmės maisto produktus ar mėsos pakaitalus ir kas jiems yra svarbu jų mityboje . Gauti apklausos rezultatai bus naudojami magistro darbo rašymui.

Anketos rezultatai yra prieinami tik anketos autoriui

Kokia jūsų lytis?

Kiek jums metų?

Kokį išsilavinimą turite?

Kur perkate savo kasdienį maistą?

Kokios produktų sudedamosios dalys Jums yra svarbios, į kokias atkreipiate daugiausia dėmesio?

Kaip apibūdinate savo maisto įpročius?

Kiek laiko turite savo valgymo įpročius?

Dėl kokių priežasčių pakeitėte savo mitybą?

Ar kenčiate nuo alergijos, netoleravimo ar valgymo sutrikimų?

Kaip dažnai valgote mėsą?

Ar esate valgę augalinės kilmės maisto produktų pakaitalus?

Jei į praeitą klausimą atsake ne, parašykite kodėl nesate vartoję augalinės kilmės maisto pakaitalų.

Skalėje nuo 1 iki 10 (1 = nėra svarbu, 10 = labai svarbu) įvertinkite kiek jums yra svarbūs šie veiksniai kalbant apie mėsos analogus:

12345678910
Turėtų būti iš mūsų šalyje pagamintų ingredientų
Neturėtų būti daug ingredientų
Neturėtų būti priedų
Turėtų būti patrauklios išvaizdos
Turėtų būti patrauklaus skonio/kvapo
Turėtų būti patrauklios tekstūros
Neturėtų būti brangu
Turėtų būti daug baltymų

Koks faktorius jums turėtų įtakos pasirenkant augalinės kilmės mėsos alternatyvas?

Kurios augalinės kilmės baltymų rūšys Jums atrodo patrauklios vartojimui?

Ar manote, kad augalinės kilmės mėsos analogų pavadinime turėtų būti žodis "mėsa"?

Kokius augalinės kilmės maisto produktus esate vartoję ar vartojate?

Kaip jūs suprantate augalinės kilmės mitybą?

Ar žinote kuo skiriasi augalinė mityba nuo veganiškos mitybos? Ar tai Jūsų nuomone yra tas pats?

Ką manote apie augalinę mitybą?

Kaip manote ar augalinė mityba laikui bėgant pakeis mėsos ir žuvies produktus?

Kaip manote ar perėjimas prie augalinės mitybos ir atsisakymas mėsos bei žuvies, turės įtakos žmogaus sveikatai, savijautai?

Ar esate patenkintas(-a) savo mityba?

Ką norėtumėte pakeisti savo mityboje?

Kas jus suinteresuotų išbandyti augalinės kilmės produktus?

Su kokiomis Jūsų nuomone problemomis susiduria rinka, tiekdama augalinės kilmės produkciją?

Kaip manote, ar laikui bėgant rinka siūlys daugiau augalinės kilmės produkcijos?