Akademinis nesąžiningumas

Ar gali tapti geru specialistu tas žmogus, kuris nusirašinėja? Atsakymą pagrįsk.

  1. Taip, vistiek išmoks... egzaminuose daug smulkmenu buna, kuriuos iškales vistiek po savaites dvieju- pamirši... tik pagrindai lieka galvoje...
  2. greičiausiai, kad ne, nes nedarydamas užduočių pats nemąsto, netobulėja
  3. Gali, nes nusirašinėjant vistiek įsisavinamos žinios
  4. Ne, nes jam trūktu problemų sprendimo įgūdžių
  5. Iš esmės ne, nes gal ir galimą būtų teigti jog pvz medikui nereikės gramatikos ar kažko, bet jei žmogus linkęs nusirašyti, tai reiškia jis jieško lengviausių būdų, negalvoja apie kitus, sąlyginai po to gali būti susijęs ir su kita nusikalstama veikla nes nemato tame didelio blogio...
  6. Taip, žmogus nusirašinėja tuos dalykus kurių nesupranta ar neturėjo laiko pasimokyt. Žmogus atradęs savo sriti ims ja domėtis ir mokytis taip, kad nusirašynėti nereikėtų, ir taps tos srities specialistu.
  7. Tikrai neginu tų žmonių, kurie visada be jokios pateisinamos priežasties nusirašinėja, bet kartais žmogui neužtenka laiko pasiruošti atsiskaitymams, nes turi svarbesnių reikalų, tad jeigu nusirašynėjimas yra su saiku, žmogus tikrai sugebės būti geru specialistu. O šiaip nusirašinėjimo su geru specialistu iš vis negalima sulyginti, nes tai yra du skirtingi dalykai, kurie tarpusavyje dažniausiai net nesusiję. Geru specialistu dažniausiai tampama tada, kai tau yra idomi ta veikla ir tai tave “veža”. O kai idomi veikla, manau, ir laiko daugiau atsiranda jai ;) O tie nusirašinėjimai dar susiję su tuo, kad ta informacija žmogaus nedomina ir mokosi tik dėl to, kad gautų gerą pažymį, o tai yra tiesiog laiko švaistymas. Tad reikia žmogų sudominti, o ne žiūrėti ar jis nusirašinėja. Tokia mano nuomonė :)
  8. Iš dalies taip, nes kai kurie mokytiesi dalykai tiesiogiai nesisieja su praktiniais dalykais darbo metu
  9. Gali, nes visko atmintinai mokėti nereikia, reikia mokėti suktis iš padėties
  10. Taip, nesvarbu kokiais keliais yra siekiamas tikslas, o jei jis pasiekiamas ir nusirašinejimo keliu tai gali parodyti žmogaus lankstuma, apsukruma, mokejima suktis iš padeties.