"Lygiausia darbovietė" 2015

20. Kodėl jūsų darbovietė yra/nėra socialiai atsakinga? Kaip tai veikia moteris ir vyrus? (prašome išsamiai pagrįsti savo nuomonę)

  1. Ji yra socialiai atsakinga, visada yra įmanoma susiderinti su darbdaviu, jei reikia laisvesnės dienos
  2. RUPINASI DARBUOTOJAIS,JU LAISVALAIKIU.
  3. Mano darbovietė yra socialiai atsakinga.
  4. VISIEMS TEISES VIENODOS,NEATSIZVELGIANT TU VYRAS AR MOTERIS IR SKATINIMAS ,VERTINIMAS ESAMU DARBUOTOJU.
  5. Todėl, kad rūpinasi kiekvienu darbuotoju, kokias pareigas beužimtų, rūpinasi, perspėja, kad esant paūmėjimams ligos, geriau pabūtų namuose, gydytųsi namuose, ir duoda laisvą dieną. Atostogas skaičiuoja pagal įstatymą ir normaliai išmoką atostoginius. Darbo užmokestis jau seniai nevėluoja. Rūpinasi darbuotojų psichologine gerove: daro skyrių darbuotojų susitikimus, organizuoja darbuotojų vaikų renginius. Visą tai, nors ne dažnai, bet pastebimai kelia darbuotojų nuotaiką, kolegišką bendravimą ir darbinės veiklos aktyvumą. Moterys, manau, nespaudžiamos darbo suvaržymo, gali normaliai gerai jaustis, savo asmeniniame gyvenime, šeimoje, kūryboje. Vyrai, manau gali labiau jaustis moterų vertinami, būti atsakingais, tiek darbinėje, tiek nedarbinėje veikloje. Darbdavys suinteresuotas, manau dėl, kad tai skatina toleranciją įvairiems charakterio būdams, kas labai reikalinga mūsų darbe.
  6. Mano darbovietė yra socialiai atsakinga, joje puikiai derinama tiek darbas, tiek šeimyniniai reikalai. Darbovietė visada duoda laisvo laiko kai reikia sutvarkyti asmeninius reikalus.
  7. Mano darbovietė yra socialiai atsakinga, darbuotojams taiko plačią papildomų socialinių garantijų ir kompensacijų programą. Aktyviai remia sveiką gyvenimo būdą propaguojančius renginius. Skatina būti darbuotojus atsakingais tausojant gamtą, remia dalyvavimą akcijoje “Darom”. Skatina darbuotojų tobulėjimą – organizuojami mokymai, seminarai, sudaromos sąlygos mokytojams kelti kvalifikaciją, dalyvauti įvairiuose projektuose, konkursuose. Bendradarbiauja su įvairiais socialiniais partneriais (organizuojami bendri renginiai). Rudenį mokykla prisijungė prie aukojimo vaikams iniciatyvos - pirmojo Lietuvoje Solidarumo bėgimo. Manau, kad mano darbovietė tikrai atitinka socialiai atsakingai darbovietei keliamus reikalavimus.
  8. Todėl socialiai atsakinga, kad visi turi lygias galimybes, yra vertinami už kokybę darbo, o ne lytį.
  9. Vaikystės Sode gali įsidarbinti tiek vyras, tiek moteris, atsižvelgiama į turimą patirtį, gebėjimus. Net jei neturi patirties, turi galimybę jos gauti. Lankstus darbo grafikas derinamas, atsižvelgiant į darbuotojų poreikius, tiek susijusius su šeima, ar su mokslais, ar tiesiog asmeniniais dalykais. Tobulėti profesijos srityje ir asmeniškai renkiami mokymai, juose dalyvauti, reikia tik noro. Tad manau, kad "Vaikystės Sodas" yra sociali darbovietė, ne tik siūlyčiau savo pažįstamiems, draugams čia dirbti, bet jau esu siūlius.
  10. Yra socialiai atsakinga,visalaika ismokamas laiku atlyginimas,priedas prie algos nuo darbo kokybes bei padaryto darbo.