Klausimynas TĖVAMS apie emocinį intelektą, auginantiems vaikus 1-7metų.

2. Koks Jūsų požiūris į emocinio intelekto ugdymą? Kodėl? (Prašome į klausimą atsakyti kuo išsamiau)

  1. normalus
  2. Reikia ugdyti vaikystėje. Tai vienas iš sėkmingos ateities veiksnių.
  3. Teigiamas. Manau, kad tam, kurio emocinio intelekto ugdymui vaikystėje skiriama daug dėmesio, paauglystėje ir suaugus bus gerokai paprasčiau tvarkytis su savo emocijomis, bus lengviau integruotis į visuomenę, bendrauti, bus lengviau suvokti save, lengviau spręs patiriamas krizes arba jų išvengs.
  4. Ugdyti emocinį intelektą galimybių gal ir yra daugiau nei protinį, bet as labiau linkusi teigti kad visgi daug ka lemia genetika.
  5. Manau, tai svarbu ir reikia kiekvienam dirbti, mokyti savo vaiką, kiek kas išmano.
  6. Požiūris yra teigiamas. Manau, kad gyvenime yra labai svarbus emocinis intelektas, tam kad asmenybė bręstų, būtų stabili, gyvenime patirdama įvairius įvykius mokėtų juos integruoti į savo patirtį ir galėtų gyventi toliau. Emocinis intelektas svarbu ir šeimos gyvenime su vyru ar vaikais, sprendžiant kasdieninius klausimus, nesusipratimus bei džiaugiantis kartu. Taip pat tai svarbu ir darbe, santykiuose us kolegomis, klientais, valdant stresą.
  7. Norint gyventi aktyvų socialinį gyvenimą, sėkmingai dirbti kolektyve, tai yra būtina. Bet kokiu atveju esam nuolat apsupti žmonių, todėl tai lengvina mums suprasti kitą ir pačiam būti suprastam.
  8. Teigiamas, nes empatiski zmones lengviau socializojasi, pritam ir jei reikia prisitaiko prie aplinkos veiksniu.
  9. požiūris labai paprastas - norėčiau, kad jis (EQ) būtų ugdomas - tėvų, pedagogų ir kitų atsakingų aplinkos žmonių. kodėl? nes tai vienas iš svarbių sąmoningos pasitikinčios asmenybės požymių / stipriųjų pusių.
  10. Teigiamas, manau, kad ikimok. įstaigose tai turėtų būti privalomas dalykas.