Šiaulių miesto VVG vietos plėtros strategijos rengimas

Jūsų idėja projekto, finansuojamo iš miesto VVG strategijos lėšų įgyvendinimui (įrašykite):

  1. Viešas pristatymas buvo labai formalus, neįdomus. Strategijos tikslas - išsiaiškinti poreikius pažeidžiamų grupių, ir jas spręsti. Pagal tai, kaip pristatėte strategijos rengimo tikslus per viešą renginį, susidarė nuomonė, kad ši strategija kaip ir visos kitos bus nuleista iš viršaus į apačią, t.y. nebuvo kreipiamas ir akcentuojamas dėmesys tikslinėms grupėms: kostiumuoti dėdės ir tetos susirinko save parodyti / pasirodyti ir "orą pastumdyti". Jei vvg pirmininkei būti išrinktai pirmininke - nelaimė, kam reikėjo ja patapti? Yra kas dirbtų su užsidegimu ir stengtųsi dėl marginalių grupių.
  2. Socialinė kavinė
  3. gyventojų įtraukimas į veiklą-nesvarbu kokia(iš visų galimų),aktyvumo,dalyvavimo skatinimas,veiklos ,proceso sklaida visais kanalais
  4. AČIŪ.
  5. Darbuotojų apmokymo finansavimas, jų norima specialybe.
  6. Vadinamieji Hub'ai
  7. Kažkaip pakeisti žmonių mąstymą, kad ne viskas matuojama pinigais, kad nebūtina beatodairiškai vartoti ir kad svarbu kiekvienas bendruomenės narys (bet kaip tą pakeisti kol nepraeis viena karta, nežinau)
  8. Tarpininkavimas įdarbinant vyresnio amžiaus žmones būtų labai reikalingas. Bet tarpininkavimas neturėtų būti toks, kad tik internete tarpininkas paskaito skelbimą, kad darbdavys ieško darbuotojo ir tuo pasibaigia konsultavimas. Turėtų būti tarpininkavimas iki pat darbo sutarties pasirašymo ir, jei reikia, tolimesnis, t.y. susisiekimas su darbdaviu, jo poreikių išsiaiškinimas (ar tinka būtent toks žmogus) ir tolimesnių dokumentų susitvarkyme (pagalba darbo pokalbyje, jei tokio darbdaviui reikia, darbo sutartis, mokesčiai, vmi, sodra, jei reikia ir pan.)
  9. Mano siūlymas o ne idėja. Strategijoje numatyti prioritetus kurti/gerinti sporto infrastruktūrą mieste. Kai bus kur sportuoti, žmonės patys pradės tai daryti. Projektus padaryti prieinamus organizacijoms ir bendruomenėms, kurios galėtų įgyvendinti pačios lengvai įgyvendinti projektus ir jie būtų tęstiniai ir turintys išliekamąją vertę o ne vienkartiniai.
  10. Naujų darbo vieyų kūrimas ir apmokėjimas už darbą didesnis nei MMA.