Savivaldybių specialistų kompetencijos užtikrinti pažeidžiamų (rizikos)vaikų teises stiprinimas

Jeigu šiandieną reikėtų rinktis seminarų/mokymų ciklą, susijusį su Jūsų kompetencijų plėtote, kokias tris temas įrašytumėte?

  1. Psichologinių kompetencijų gilinimas. Teisinių žinių, užtikrinančių vaiko teisių apsaugą, tobulinimas. Administravimo kompetencijų tobulinimas.
  2. 1. Vaikų, paauglių pozityvaus elgesio ugdymas. 2. Tėvų ir vaikų konfliktiškų santykių koregavimas. 3. Psichologinių žinių gilinimas socialiniame darbe, dirbant su socialinės rizikos šeimomis.
  3. Vaikų, paauglių pozityvaus elgesio ugdymas. Teisiniai aspektai dirbant socialinį darbą. Psichologinių žinių gilinimas socialiniame darbe, dirbant su socialinės rizikos šeimomis.
  4. teisiniais klausimais
  5. Konfliktai šeimoje Alkoholio vartojimo problemos sprendimas
  6. 1. pagrindiniai Lietuvos Respublikos įstatymai, kiti teisės aktai, susiję su vaiko teisių apsaugos teisiniu reguliavimu 2. gebėjimas surasti formas ir metodus pažeidžiamo vaiko teisinėms apsaugos problemoms spręsti 3. gebėjimas rengti atitinkamoms valstybės institucijoms bei įstaigoms pasiūlymus dėl vaiko teisių apsaugos gerinimo ir prevencinių priemonių tobulinimo
  7. Praktika socialiniame darbe; Naudojami metodai socialiniame darbe
  8. gebėjimas tinkamai kontaktuoto su vaiku ir tėvais (globėjais, rūpintojais) sprendžiant ir išsiaiškinant kylančias problemas gebėjimas pasiūlyti tinkamą problemos sprendimo būdą, vaiku ir tėvams (globėjams, rūpintojams) Ieškant kompromisų tarp tiesinių ir žmogiškųjų vertybių ir normų gebėjimas tinkamai išaiškinti (išdėstyti) susidariusią padėtį vaiku ir tėvais (globėjais, rūpintojais) aktualiais klausimais
  9. -
  10. konkreti teisinė informacija, situacijų analizė