Prienų miesto tikslinės teritorijos vystymo programa

Prašome nurodyti kitus viešuosius objektus ir erdves, kurių sutvarkymas 2014-2020 m. padidintų miesto patrauklumą, padėtų kurti naujas darbo vietas ir prisidėtų prie aktualių viešųjų paslaugų teikimo

  1. Nenaudojamu pastatu (pvz.mokyklu) rekonstrukcija ir panaudojimas! Parku sutvarkymas.
  2. 1. Parkelio prie senųjų miesto kapinių (Stadiono mikrorajone) sutvarkymas - galima įrengti skulptūrų parką, vaikų žaidimų aikšteles, treniruoklius. 2. Viešos erdvės prie Nemuno (prie "Kareivinių, ties valymo įrenginiu) sutvarkymas ir poilsio vietos įrengimas - galima įrengti pavėsines, laužavietes, šiukšliadėžes; 3. Dviračių takai (link buvusios turistinės bazės) - jų labai trūksta pačiame Prienų mieste. 4. Žiburio kalnelio sutvarkymas ir poilsio zonos įrengimas. 5. Upelio zonos ties Carito pastatu ir parapijos namais sutvarkymas - puiki vieta rekreacijai, laisvalaikio leidimui prie Nemuno. 6. Prienų Kultūros namų atnaujinimas. 7. Turgavietės komplekso sutvarkymas, normalių parkavimo vietų įrengimas. 8.
  3. Siūlyčiau kuo skubiau renovuoti Vytauto ir J. Basanavičiaus gatvėse esančius daugiabučius namus ir kiemus. Kai kurie namai atrodo labai neestetiškai ir gadina Prienų miesto vaizdą. Taip pat įrengti: automobilių stovėjimo aikštelę centre, šaligatvį nuo Nemuno tilto iki kapų.
  4. Labai reikalingas pėsčiųjų ir dviračių takas (tiltas) per Nemuna, Turime gražų gamtos kampelį "Beržyną" (prie tvenkinio Stadiono mikrorajone), kurį pasistengus galima padaryti dar patrauklesnį. Miesto vaizdą gadina : apgriuvę pastatai "kareivinių" teritorijoje, buvusių Specialiosios internatinės ir Nemuno mokyklų teritorijos, Vytauto ir J.Basanavičiaus gatvių sankryžoje esančių namų fasadai, Laisvės aikštės pastatų antro aukšto fasadas - jeigu atsakingi už šiuos objektus asmenys pasirūpintų jais, tai tikrai padidintų miesto patrauklumą.
  5. Miesto patrauklumą padėtų didinti dviračių takai. būtina sutvarkyti turgavietes tiek misto centre, tiek senojo turgaus teritoriją.
  6. Būtina vaikų žaidimo aikštelė. Net mažos bendruomenės turi įsirengusios. Gėda.
  7. Tyliosios g. prie senųjų kapinių teritorijos pritaikymas poilsiui ir vaikų žaidimams.
  8. Kareivinių griuvėsiai
  9. Vaikų žaidimo aikštelės, dviejų mokyklų miesto centre sporto bazė, tvenkinys ir jo aplinka statybininkų gatvėje, šaltinių prieigos revuonos gatvėje, prieplauka Nemune ir galimybė atsivežti mažus katerius ir valtis.
  10. Labai norėtųsi, kad miestas tvarkytų daugiabučių kiemus ir aplinką, kad gražu būtų ne tik atskiruose objektuose, bet ir visame mieste. Butų puiku, jei miesto kraštovaizdžio architektai, kryptingai dirbtų su želdynais.