POLICIJOS PAREIGŪNŲ RENGIMO YPATUMAI AUKŠTOJO MOKSLO KONTEKSTE

7. Kokių teorinių privalomų dalykų pasigendate/ pasigedote studijuojamoje studijų programoje?

  1. Spec priemonių panaudojimo ir šaunamojo ginklo panaudojimo, dalykų apie pareigūnų teises, apie pareigūnų teises ypatingų ir ekstremalių situacijų metu, vidaus tarnybos statuto.
  2. Teorinių,manau pakanka.
  3. Per maža apimtis studijuojamų teisknjų dalykų, t.y per mažai skiriama jiems laiji tad dalyko medžiaga išstudijuojama pavuršutiniškai
  4. Pvz. Pažintinių paskaitų su policijos registrais. Kaip juose ieškoti informaciją ir kokią galima rasti. Tai būtent ir yra reikalinga būsimame darbe, o to praktiškai nemokina ir liepia patiems aiškintis kaip jos veikia, nors viešoje erdvėjo jos neprieinamos, o ir pats MRU jų neturi. Tai kaip studentas gali su jomis susipažinti?
  5. Daugiau kovines savigynos.
  6. praktika siejama turi būti su teorija. To studijose pasigedau.
  7. supažindinimas su su paprasčiausia byla, kaip turi prasidėti viskas, pirminiai veiksmai, žinoti visų skyrių funkcijas, nes kai nežinai viso mechanizmo sunku darbo pradžioje, turi pats būti labai imlus, ypač jei kolegoms nepatinki.
  8. Darbo su informacinėmis sistemomis IBPS, ANR, PRIR ir etc.
  9. Grynai kas surišta su policijos profesija visko trūko. Taktikos trūko.
  10. Pasigedau tokių dalykų, kurie supažindintų su policijos informacine sistema, kurioje yra pildomi protokolai. Taip pat teisės aktai, pasikeitimai, apie kuriuos sužinome tik iš žiniasklaidos. Be to, neturime užsiėmimų su simuliatoriumi ir kiti praktiniai dalykai.