Pelėsiai / Molds (fungus)

Ar esate turėję įvykį, susijusį su pelėsio žala arba ne žala? Papasakokit. / Do you have a story related with mold? You may tell it.

  1. Neturiu
  2. Vienais metais buvo labai lietingas, bet nešaltas ruduo, todėl labai ilgai nebuvo įjungiamas centrinis šildymas. kadangi savo bute pati pradėti šildytis, kada noriu, negaliu, teko laukti. Belaukiant vis lijo ir lijo, kol supelijo mano buto kampas. Kai šildymą įjungė, pelėsis anaiptol neišnyko, teko jį purkšti įvairiausiais chemikalais, bet jis nepasidavė. Kova truko iki pavasario, kol pagaliau po vieno ypač stipraus chemikalo panaudojimo jis išnyko. Bet aš iki šiol vis dar įtariai pasižiūriu į tą kampą ir patikrinu - gal kartais jis grįžo.
  3. Gyvenant bendrabutyje viena siena buvo užimta pelėsio. Kambarys būdavo drėgnas, pelėsis teikė nešvaros pojūtį. Miegoti prie jos ir kvėpuoti pelėsiu, manau, net pavojinga. Nemalonios asociacijos.
  4. gyvenau bendrabutyje, kuris buvo apaugęs juoduoju pelėsiu, dėl prastai įdėtų langų. Tuo atveju tai buvo tartum koks gyvūnas, organizmas (entity), kurį prižiūrėtojai vis bandė išvaryti cheminėmis priemonėmis, bet jis vis sugrįždavo, nes iš tiesų jau buvo tapęs to namo "arterijomis". Taip pat kažkada, netyčiomis savo šaldytuve, plastikiniame indely buvau išauginusi nerealaus grožio pelėsį, tikrai buvo gaila išmesti, labai gerbiu pelėsius, galbūt tikrai dėl to, jog jis beveik visada dengia gerai pastovėjusios, pačios skaniausios, močiutės uogienės paviršių.
  5. Ne.
  6. When my sister was on study exchange programme in Hainan, China, in tropical island, during the wet season almost everything in the room was becoming covered with the mold. One day she found out a mold even on the case of her mobile phone...
  7. Supelijo pelėsinis sūris. Nežinojau galiu jį valgyti ar ne.
  8. I saw the molds inside a cup that has coffee surcharge in the academy room. It looks disgusting.
  9. My grandfather didn't avoid to eat products which is moldy. And he never sick because of this situation. He always said that moldy products are more healthy than others.
  10. mėlynojo pėlėsio sūris pasidaro dar skanesnis, kai palieki jį papėlyti dar savaitėlei ar kitai nuo galiojimo datos.