KŪRYBINIŲ DIRBTUVŲ „STASIO EIDRIGEVIČIAUS MENŲ CENTRAS“ APKLAUSA 2017

4. Kaip vertinate dabartinį KC „Garsas“ pastatą? Ar jį reikėtų saugoti?

  1. TAIP, būtinai ir išlaikant pagrindien funkcija , kaip kino teatro, o Stasio Eidrigevičiaus menų centras gali įskiurti ir kitoje vietoje.
  2. Negaliu pasakyti, nesu panevėžietė
  3. Jį reikia saigoti ir tausoti. Būkime realistai - Panevėžyje nelabai yra į ką pasižiūrėti ar miesto svečiams parodyti - to pasekoje kurkim daugiau, o ne naikinkim ką turim vertingo - ant viršaus statant kažką naujo.
  4. Taip verta. Norėtusi jį matyti toliau.
  5. Visų pirma, kodėl Stasio Eidrigevičiaus menų centras turi būti steigiamas būtent KC "Garsas" patalpose? Mieste pilna pastatų, neatliekančių jokių funkcijų ir kuriuos būtų galima pritaikyti šios idėjos įgyvendinimui. Manau, kad panaikinus KC "Garsas" Panevėžys prarastų dalį savo veido. Vien atsižvelgiant į tai, jog jis yra seniausias Lietuvos kino teatras. Miesto kultūros židinys kino mylėtojams. Vienintelė vieta, kur galima pamatyti nekomercinius, mažo biudžeto filmus ar pasireikšti jauniesiems kūrėjams. Negana to, pastaraisiais metais ši vieta atgijo, pradėjo atnaujinimo darbus, rengia vis įdomesnius renginius, užsiėmimus. TODĖL ESU VISIŠKAI PRIEŠ KC „GARSAS“ PANAIKINIMĄ AR KITOKIĄ JO KAITĄ. Kaip alternatyvą siūlyčiau atrestauruoti konservų fabriką. Liūdnas vaizdas ant senvagės šlaito, nepaisant to, kad objektas įtrauktas į Lietuvos kultūros paveldo sąrašą. Mano manymu, tai būtų puiki erdvė meno galerijai, su vidiniu kiemeliu ir jaukia, istorine aplinka.
  6. Kurti centra ne vietoje "Garso"!!!
  7. Saugoti tiek pastatą tiek šiuo metu jame vykdomos veiklos tęstinumą.
  8. Išsaugoti pastatą ir palikti kino teatrą, o naująjį menų centrą statyti kitoje vietoje.
  9. TAAAIP, saugokite jį. Saugokime ir kurkite Panevėžio senamiestį. Atkurkite senąsias miesto vietas, jaukias kamerinio teatro vietas, kavines, poezijos skaitymus, seminarus. Kurkime erdvę kūrėjams, menininkams, mokslininkams senuosiuose Panevėžio pastatuose. Išsaugokime juos. Neapkraukite Panevėžio centro moderniais griozdais.
  10. Reikia išsaugoti ne tik pastatą, bet ir patį Garsą. Vilniui netekti Lietuvos kino teatro nėra taip baisu, nes tai nebuvo asociacija su Vilnium. Garsas yra didesnė Panevėžio dalis.