Klausimynas TĖVAMS apie emocinį intelektą, auginantiems vaikus 1-7metų.

5. Ką žinote apie emocinio intelekto programas "Zipio draugai" ir/ar "Kimochis"? (Prašome į klausimą atsakyti kuo išsamiau)

  1. nieko nezinau
  2. Neteko nieko girdėti.
  3. Nieko nežinau.
  4. Zipio draugai - padėti 5–7 metų vaikams įgyti socialinių bei emocinių sunkumų įveikimo gebėjimų, siekiant geresnės vaikų emocinės savijautos.
  5. Esu girdėjus apie Kimochis nuotaikų pagalvėles, jei nemaišau.. Sūnaus užsiėmimuose buvo žaidžiama su šiuo žaislu, bet jam įspūdžio nepaliko. Man atrodo geriau gyvai kalbėtis apie žmonių nuotaikas, jausmų reiškimo būdus, formas, bandyt juos atkartot. Sukurt situacijas. Manęs tos pagalvėlės neįtikino, nebent visai mažiems vaikučiams. Gražiose knygutėse randam daug gražių pvz., apie ką pakalbėt.
  6. Žinau kad tokios yra. Kimociu programa yra įdiegta sodelyje, tai esu susipazinusi daugiau. Zinau, kad padeda vaikams pazinti savo/kitų jausmus, per Kimocius juos isreiksti. Tačiau namie mes nepraktikuojam. Tieisog kalbames, nors ir panaudojame zinias (raktus) arba personazus is sios programos.
  7. Žinau "Kimochis", jog tai pagalvelės apie jausmus, kai kieviena turi savo emocija ir apie tai yra kalbama, žaidžiama ir bandoma pritaikyti tas emocijas vaikui, kada tu taip elgesiai, kas buvo tada, kaip elgtumeisi dabar ir t.t.
  8. Nieko nezinau
  9. Zipio - neteko girdėti Kimochis - teko iš Vaikysts sodo, bet negalėčiau sklandžiai papasakot, tik bendrinį principą, jog tai yra priemonės supažindinti vaikus su įvairiom emocijom ir pasitelkus vaidinimą spręsti tam tikras situacijas nesuasmeninant "kaltininkų" ir "aukų".
  10. Tai programos, kurios padeda vaikams pažinti jų jausmus, kitų jausmus, yra prieš patycias. Valstybinėse įstaigose vyksta labiau "Zipio draugai", tuo tarpu privaciuose - "Kimociai".