Klausimynas TĖVAMS apie emocinį intelektą, auginantiems vaikus 1-7metų.

1. Kas yra emocinis intelektas? Kokie svarbiausi jo komponentai? (Prašome į klausimą atsakyti kuo išsamiau)

  1. Kai vaikas isreiskia savo pasitenkinima ir nepasitenkinima
  2. Visos žmogaus emocinės struktūros. Emocijų raiška ir priėmimas.
  3. Sunku pasakyti, manau, kad daugeliui ši sąvoka nėra aiški. Mano manymu, tai apima procesus, susijusius su emocijomis - savo emocijų valdymas, paties reiškiamos emocijos, kito emocijų priėmimas, sugebėjimas įsijausti į kito emocijas (empatija).
  4. emocinis intelektas tai asmenybes saviraiska
  5. Sugebėjimas valdyti savo jausmus. Susitvardyti, susitvarkyti su savo "ožiukais" be baismių, o tik įspėjimo. Svarbiausia, man atrodo, kad vaikas sugebėtų suvaldyti savo jausmus, išeiti iš susidariusių stresinių situacijų, nepasiduotų isterijai. Dar svarbu, kad mokėtų parodyt, išreikšt savo jausmus, nebūtų užsidaręs ir negalvotų, kad tai yra blogai.
  6. Emocinis intelektas - savo emocijų suvokimas ir įvardnimas, iškylančių emocijų priežasčių suvokimas, socialiai integruota emocijų išraiška, emocijų neslopinimas, nenuvertinimas, neneigimas.
  7. Tai įsijautimas į kito žmogaus jausmus, supratimas, kaip jis jaučiasi, kai aš jausčiausi būdamas jo vietoj, kaip norėčiau, kad su manimi elgtųsi tokioj situacijoj ir galbūt galiu kažkuo padėti kitam. Tai taip pat supratimas, kad visi jausmai yra geri, teisingi, nes jie mūsų. Mes turim teisę verkti, liūdėti, džiaugtis, mylėti. kad mes galim prašyti pagalbos, mes galim bandyti, klysti, stotis ir vėl bandyti. :)
  8. Emoc.int. Tai savo ir kitu zmoniu jausmu supratimas, gebejimas laviruoti tarp savi ir aplinkiniu poreikiu ir jausmu, empatija.
  9. empatija sau ir kitam žmogui. sau - suvokti savo jausmus / nuotaikas ir sugebėt jas valdyt kitiems - atpažinti ir pripažinti kito žmogaus jausmus, sugebėti atjausti
  10. Tai sugebėjimas susitvardyti, įkvėpti žmones (motyvacija), įsijausti į kito žmogaus jausmus (empatija), įsisąmoninti savo jausmus bei rasti savo gilumines emocijų priežastis, iššaukti teigiamas emocines būsenas kituose. komponentai: savo emocijų pažinimas, emocinis savęs valdymas, kitų žmonių emocijų pažinimas, santykių valdymo sugebėjimai.