Klausimynas PEDAGOGAMS apie emocinį intelektą, dirbantiems su ikimokyklinio ir/ar priešmokyklinio amžiaus vaikų grupe.

6. Ką žinote apie emocinio intelekto programas "Zipio draugai" ir/ar "Kimochis"? (Prašome į klausimą atsakyti kuo išsamiau)

  1. Nieko
  2. Žinau, dirbau.
  3. žinau, dirbau.
  4. Zipis, tai Gyvalazdė, kuri moko įveikti kasdienius sunkumus, pozityvių problemų sprendimų, taikoma priešmokyklinio amžiaus grupėje. Kimochis taikoma ikimokyklinio amžiaus vaikams. Yra 7 gyvūnėliai, jie moko vaikus tinkamo elgesio.
  5. Neteko susidurti
  6. Tai labiau pažintinė programa, nes dirbant su dideliu vaikų skaičiumi grupėje ji nėra veiksminga kaip norėtųsi.
  7. Žinau šias abi programas. Esu išklausiusi ir dirbusi su vaikais "Zipio draugų" programos pirmųjų metų kursą. Esu susipažinusi su "Kimochi" priemonėmis, naudojausi darbe nuotaikų- emocijų pagalvytėmis. Tačiau tikslios metodikos nežinau.
  8. Programa „Zipio draugai“ moko vaikus, kaip įveikti kasdienius emocinius sunkumus: atstūmimą, vienatvę, patyčias ar priekabiavimą, sunkius pokyčius. Padeda suvokti ir skatina kalbėti apie savo jausmus, ieškoti būdų su tais jausmais susitvarkyti. Moko vaikus empatijos, susirasti draugų, kreiptis paramos ir ją priimti bei padėti aplinkiniams. Padeda ne tik nesileisti būti patyčių aukomis, bet ir patiems netapti priekabiautojais.
  9. žinau, kad zipio draugai ugdo emocinį intelektą ir kimochis ugdo tą patį. moko bendrauti ir gražiai susitarti.
  10. Su Kimochi programa dirbu. Kalbame apie raktus, emocijas, jausmus,herojus...