Fanų nuomonė apie klubinio futbolo situaciją Lietuvoje (pirma dalis)

Ar esi patenkintas savo palaikomo Lietuvos klubo komunikacija? Kuo ji skiriasi nuo tavo palaikomo užsienio klubo?

  1. Nepalyginsi klubų dydžių ir finansinių išteklių marketinginiu atžvilgiu. Taip pat lemia ir istorija, patirtis už sirgtą komandą. To neištrinsi, neužmirši. Galima sakyti, kad čia ne klubų problema, o lygos, tačiau aš teigčiau, kad čia tampa pačio futbolo problema, kuomet jis darosi vis labiau komercinis ir aš manau, kad pvz. jei iš rinktinių nebūtų galima išspausti komercinės naudos, jų čempionatai apmirtų ir niekas į juos iš žvaigždžių nevažiuotų žaisti. Tai reiškia, kad jau darosi nebesvarbu kokioje šalyje ar mieste tu gyveni, klubas siejasi vis daugiau ne su lokacija, o su savo filosofija (pinigų politika, vertybėmis, treneriais ir pan.), marketingu ir pan. Labai prisidėjo, kad galiu laisvai Lietuvoje tiesiogiai žiūrėti praktiškai visas Arsenalo varžybas. O taip pat ir palyginus nesunkiai netgi nuvažiuoti pažiūrėti gyvai, komunikuoti su fanais, skaityti blogus, žiūrėti vlogus ir pan.
  2. Jei turėčiau tokią komandą, atsakymas būtų neigiamas. Per mažai informacijos, tiek apie rungtynes, tiek ir kitus dalykus.
  3. Tiksliai nežinau, nedaug domiuosi, bet vis dėlto kažko trūksta jei sunku prasilaužt pirmyn.
  4. Komunikacija Lietuvoje auga, su fanais, visuomene tačiau vis dar trūksta komunikacijos, ryšių su užsienio klubais, geriausias Lietuvoje komunikacijos su užsienio klubais pavyzdys, tai Kauno Stumbras. Užsienio klube šis reikalas yra pakankamai išplėtotas, skirtumas tas, kad Anglijoje, tiek visose futbolo šalyse, žmonės gyvena futbolu, to Lietuvoje dar nėra.
  5. MAne ji tenkina.
  6. pakankamai patenkintas
  7. Ne
  8. Nelabai patenkintas, pateikiama tik tipinė informacija apie sužaistas rungtynes ir foto nuotraukos.
  9. Komunikacijos pakanka. Gal trūksta kažkiek afišų mieste.
  10. Esu patenkintas. Komunikacija beveik vakarietiška.