Fanų nuomonė apie klubinio futbolo situaciją Lietuvoje (pirma dalis)

Jeigu nesi buvęs A lygos rungtynėse, kaip manai, kas turėtų pasikeisti, kad norėtum į jas eiti?

  1. Sunku pripažinti, bet komercija tampa lygu futbolui ir atvirkščiai. Ir kuo greičiau marketingas pilnai įsisuks, tuo bus didesnis populiarumas. Rungtynės turi būti apipintos renginukais, prizais, reklamomis su stipriais marketinginiais tekstais ir šūkiais. Aš manau, drįstu taip teigti, kad tai yra toks esminis dalykas, kad gerai išdirbtas sulauktų daug didesnio populiarumo, kad žmonės eitų, net ir žinotų, kad rungtynės yra iš anksto nulemtos ar sutartos (kaip JAV kovos be taisyklių). Žmonėms jau nebereikia tiek autentiškumo, kiek šou, magijos ir įtampos (bet nesvarbu ar natūralios ar dirbtinės). Tai yra sunku pripažinti, bet tai veikia. Kadangi man pačiam yra šlykštu tai rašyti, todėl aš futbolą ir žiūriu, kadangi jame dar yra likę kone daugiausiai autentikos šiuolaikiniame komandiniame sporte ir emocijos dažniausiai būna tikros, tačiau tuo keliu, apei kurį rašiau, neišvengiamai einama ir manau, kad Lietuvos futbolui teks įvesti naujovių, kad išsiskirtų. Ir pabaigai, krepšinio klubų susilpnėjimas ir populiarumo sumažėjimas tikrai padidintų futbolo.
  2. Turi žaidimas atitkti bent jau europos lygį.
  3. 1# Reikia bent kažkiek geresnio stadiono. Ir žinoma kad būtų daugiau finansuojamas futbolas, kad galėtume tobulėti ir siekti didesnių tikslų.
  4. Nors esu buvęs rungtynėse, bet galiu parašyti taip, žmonės eis į stadionus tada kuomet į A-lyga bus pritraukiami žinomesnių vardų legionieriai, žmonės dažniausiai ateina pažiūrėti gražaus futbolo ir žinomų vardų.
  5. turi sustipreti pati lyga
  6. Ne
  7. -
  8. Reikia geresnių ir patogesnių stadionų
  9. Stadionai turėtų būti pritaikyti patogiai stebėti rungtynes. Turėtų būti stogas, šaltuoju metų laiku veikti tribūnų šildymo sistema.
  10. Nors ir esu buvęs rungtynėse, vistiek išsakysiu savo nuomonę. Kad žmonės pradėtų eiti į stadionus, turėtu pasikeisti pačiu žmonių požiūris į mūsų šalies futbolą. Nėra gi jau toks prastas tas lygis, pažiūrėjus pirmojo ketvirtuko komandų tarpusavio rungtynes, galime pamatyti gana aukšto lygio futbolą.