Fanų nuomonė apie klubinio futbolo situaciją Lietuvoje (pirma dalis)

Išskyrus biudžetų skirtumą, kuo, tavo nuomone, Lietuvos klubai labiausiai skiriasi nuo tavo palaikomos užsienio komandos?

  1. Aš manau, kad su pačiais klubais yra tikrai visai neblogai. Jie tikrai stengiasi kaip gali - rūpinasi vaikų mokyklomis, tikrai neblogai komunikuoja su sirgaliais, neblogai tvarko finansus ir pan. Tačiau pagrindinis dalykas yra aukščiausio lygio alkis. TIKRAI padėtų, jei Lietuvos klubai daugiau žaistų tarptautinių varžybų (kokioje šiaurės lygoje ar pan.) Nes savas čempionatas atsibosta net ir Anglijoje, jie ten turi net 2 taures, o dar ir Supertaurę, taip kad oficialiai galima rungtyniauti net 5-iose skirtingose taurėse. Tas pagyvina, leidžia pabandyti įvairesnes sudėtis ir, jei pasiseka, pajausti pusfinalio ar finalo įtampą. Aš manau tikrai ydinga, kai savame čempionate viena komanda metai iš metų karaliauja, o prieš rimtesnius varžovus sužaidžia kartą-du į metus. Jei būtų dažniau, tikrai pagyvėtų viskas.
  2. Žaidimo lygis gan žemas. LT niekada nemokės žaisti, jei neatsiras daugiau mokyklų, sporto salių (geriausia nemokamų), kiemuose mažai vartų, pagrinde suteikiamas didelis akcentas krepšiniui.
  3. Žaidėjų profesionalumu, bendradarbiavimu, visada palaikančių fanų dauguma, kurie bus kartu nepaisant jokių aplinkybių.
  4. Skiriasi tuo, kad užsienyje žmonės gyvena futbolu, to Lietuvoje dar nėra, kitas dalykas užsienio klubas pritraukia garsesnių legionierių, dėl to žmonės ateina į juos pažiūrėti.
  5. Populiarumu.
  6. poziuriu i futbola..
  7. Nieko
  8. Stadiono kokybe, dėmesiu žiūrovams, klubo pateikimu viešojoje erdvėje
  9. Niekuo
  10. Savo struktūra. Lietuvoje tuos darinius galima vadinti ne klubais, o komandomis. Taip yra, nes daugelis neturi normaliam vakarietiškam klubui būtinų dalykų, kaip jaunimo akademijos piramidė (nuo mažiausių vaikų iki pagr. komandos dublerių), nuosavas stadionas, treniruočių bazė, aikštynai ir t.t.