Disidentinis judėjimas Lietuvoje

7. Kaip manote, kodėl disidentinį judėjimą pradėjo jaunimas bei inteligentija?

  1. Jaunimas visais laikais buvo ir yra aktyviausia visuomenės dalis, kuri kovoja tiek prieš suaugusius, tiek prieš dalykus, kuriems nepritaria. Kiekvienas jaunuolis yra savotiškas maištininkas prieš netinkamą pasaulį. O inteligentija buvo ir yra protingi žmonės, suprantantys, kas vyksta, kodėl vyksta, kaip ir kas bus toliau... Suprasdami galimas pasekmes, nejausdami jokio noro pritarti neteisingoms normoms, kurios ne padeda gyventi, o kaip tik atvirkščiai - trukdo būti ir jaustis laisvu, jie be abejo bandė priešintis tokiam rėžimui.
  2. Jaunimas stengėsi dėl savo ateities(ir ateinančių kartų), o inteligentija turėjo daug ryšių,kad pagerintų gyvenimą žmonėms.
  3. issilavine zmones sieke pasikeitimu
  4. -
  5. Jaunimas įsiliejo į pasyvią disidentinę veiklą dėl XXa 8deš. Prasidėjusių hipių judėjimų Lietuvoje, kurių idealas - laisva, maištaujanti prieš sistemą, asmenybė. Inteligentija dėl turimo socialinio kapitalo atliko visuomenės vienytojų vaidmenį.
  6. Norėjo naujovių
  7. Didžiausias laisvės poreikis, atsibodusi asmens stagnacija
  8. Nes netingėjo
  9. Jaunimas dar nebuvo sau susikūrę padėties visuomenėje, buvo vedami naujų vakarietiškų madų, o inteligentija tiesiog suprato, kad tai netinkamos gyventi sąlygos. (Visuose panašiuose pasipriešinimuose didžiąja dalimi dalyvauja krašto inteligentija)
  10. Nezinant kas yra distinencinis judejimas, bet is bendro isprusimo. Inteligentija sovietmeciu buvo(na bent jau jos dizioji dalis) uzsienyje ir jie mate geresni gyvenima. O jaunimas. Kaip ir visais laikais nori kasko.kito nei yra tuo.metu kai jie gyvana. Del to ir pradejo judeti viskas.