"Butoh - Lietuvos kultūroje"

Kaip manote kodėl tiek mažai žinoma apie Butoh? Kokios to priežastys Jūsų nuomone?

  1. Lietuvoje dažniausiai pritaikoma tai kas atitinka kažkokią sistemą , todėl bijoma naujų,kitokių dalykų,bijoma to ką galbūt nelabai gali kontroliuoti
  2. Nėra, kas galėtų dalintis žiniomis. Gal būt ir nėra poreikio, ar didesnės auditorijos, kuri teiktų norą nuolatos skirti dėmesš butoh pasirodymams (kaip kad lėlių teatras turi savo tikslinę auditoriją). Žinoma, auditorija formuojasi atsirandant pasiūlau, o jai atsirasti - reikia profesionalų, kurie tuo užsiimtų ( profesionalų turiu omeny žmones, kurie gyventų butoh dvasia). Nežinau, ar to ištakos yra pedagoginis paruošimas, seminarai. Analizuodamas tokių specifinių technikų gausos nebuvimą ir nepopuliarumą Lietuvoje, galėčiau kelti prielaidą, jog butoh galėtų tapti dažnesiu sudedamuoju elementu įvairiuose pasirodymuose, ar individuale ar grupine praktika saviruošos metu (Noh teatro pasirodymai Lietuvoje vykstsa 2-3 kartus, vien dėl to, jog raiškos mentalitetas skirais nuo mūsų šalyje įprastų ar priimamų formų).
  3. Lietuvoje, nes per tolima butoh kultura, nera profesionaliu mokytoju kurie supazindintu su siuo sokiu.
  4. Nėra daug žmonių, kurie tuo užsiimtų, mažai reklamos, pasirodymų.
  5. Manau, kad išsilavinę ir apsiskaitę žmonės žino apie Butoh.
  6. Nes kultūrine prasme Lietuva labai atsilikusi nuo pasaulio ir Europos. Mes vis dar vertiname naftalininius dalykus. Be to esame labai užsidarę ir nelinkę improvizuotinir kūrybiškai māstyti.
  7. Galbūt ši specifinė šokio šaka, atkeliavusi iš Japonijos, nėra priimtina lietuvių prigimčiai. Šokis yra jausminis dalykas. Lygiai kaip ir afrikietiškų šokio ritmų bet judesių mūsų kraujyje nėra, taip ir Butoh šokis toks svetimas.
  8. Ne pakankamai reklamos Facebooke ir kituose soc tinkluose.
  9. Naujas dalykas
  10. Galėtų būti daugiau informacijos, renginių ir pasirodymų, skirtų ir plačiajai auditorijai. Spėju, kad tik žinantys ir mėgstantys šia meno šaką žino apie ją ar vykstančius pasirodymus. Jei tai būtų įtraukta pvz. Į spektaklį ar kokį renginį, gal pamatytų daugiau žmonių. Trūksta sklaidos.