"Butoh - Lietuvos kultūroje"

Kaip manote ar Butoh technika neprieštarauja Jūsų studijuojamos profesijos technikai? Sakoma, kad Butoh gali šokti tiek profesionalas, tiek žmogus iš gatvės,nes Butoh filosofija teiga, kad svarbiausia šokyje žmogaus prigimtiniai instinktai ir kiekvienas pasirodymas susijęs su žmogaus gimimu ir mirtimi.

  1. Manau,kad toks šokis yra reikalingas tam,kad studentas labiau pažintų save ,nebijotų savęs, atsiskleistų,išlaisvėtų
  2. Vėl gi norėčiau paminėti kaušo ir betono sandraugos pavyzdį. Kiekvienas gali - žinoma. Tai ne baletas, ar kita šokio praktika, reikalaujanti griežtos technikos daugiametės patirties ir įdirbio, tačiau reikia turėti ir sveikos nuovokos (prigimtinių instinktų kontrolės ir jausmo, kad šio šokio pasirodymas netaptų paraidinių "gimimo ir mirties" įprasminimu. Manau, kad technika yra išsiskirianti savo koncentracijos, atpalaidavimo niuansiais; dėmesio, mąstymo, bei kūno klausymo-valdymo ypatybėmis išsiskiria iš bet kokių kitų technikų, tad, be abėjo, neprieštarauja, priešingai - yra naudinga, ypač norint atverti, ar pažinti save kūne (ir mąstyme) slypinčius instinktyviuosius klodus.
  3. Nepriestarauja
  4. Neprieštarauja.
  5. Neprieštarauja.
  6. Iš vienos pusės prieštarauja, bet iš kitos pusės dirigentais dažniausiai būna žmonės prieš tai turėję kokią nors kitą muzikinę specialybę.
  7. Manau, kad neprieštarauja. Niekas negali išmokyti tavęs savo paties gimimo ir mirties šokio, todėl pritariu minčiai, jog Butoh šokti gali ne tik profesionalas.
  8. Neesu mates šio šokio.
  9. Nezinau
  10. Kadangi studijas baigiau, tai nežinau kaip tiksliai atsakyti. Manau, kad nebūtų prieštaravę mano profesijos technikai. Kūrybinėse specialybėse kūrybiški dalykai vieni kitiems dažniausiai tik padeda.