Maitinimo verslo organizatorius

Vilniaus kooperacijos kolegija atlieka tyrimą, kurio tikslas – nustatyti maitinimo verslo organizatoriaus ir jo kompetencijų poreikį darbo rinkai. 
Vilniaus kooperacijos kolegijos atliekamas tyrimas padės nustatyti minėtos specialybės šakos poreikį maisto sektoriui. Maloniai prašome atsakyti į pateiktus klausimus. Jūsų atsakymai leis parengti kokybišką studijų programą bei Jūsų poreikius atitinkantį specialistą. Anketa yra anoniminė, gauta informacija bus apibendrinta ir panaudota rengiant aukštųjų neuniversitetinių studijų programą. 

Rezultatai yra viešai prieinami

1. Kurie iš išvardytų specialistų dirba Jūsų įmonėje? (galimi keli variantai)

2. Kokie bendrieji gebėjimai yra reikalingiausi maisto įmonės organizatoriaus kvalifikacijos specialistui? Atsakymus pažymėkite kiekvienoje eilutėje.

BūtinaTikriausiai reikalingaTikriausiai nereikalingaVisiškai nereikalingaNegaliu pasakyti
Organizuotumas
Iniciatyvumas
Analitinis mąstymas
Prognozavimas
Darbas komandoje
Kompiuterinis raštingumas
Planavimas
Veiklos procesų valdymas
Komunikabilumas
Komunikuoti valstybine kalba
Komunikuoti užsienio kalba
Taikyti bendradarbiavimo principus ir etikos normas
Informacijos valdymas
Raštvedybos įgūdžiai

3. Kurios, Jūsų manymu, profesinės kompetencijos yra reikalingiausios maitinimo verslo organizatoriaus kvalifikaciją turinčiam darbuotojui? Atsakymus pažymėkite kiekvienoje eilutėje

BūtinaReikalingaVisiškai nereikalingaNegaliu pasakytiNereikalinga
Analizuoti ir vertinti maitinimo įmonės veiklos rodiklius
Įvertinti maisto įmonės finansinių išteklių naudojimo veiksmingumą
Gebėti parengti maitinimo įmonės verslo planą ir numatyti įmonės plėtros galimybes
Kontroliuoti turimų materialiųjų, darbo išteklių naudojimo veiksmingumą
Organizuoti maitinimo įmonės gamybos procesą
Analizuoti materialinių išteklių panaudojimą
Taikyti efektyvaus vadovavimo principus
Valdyti maitinimo įmonės veiklą
Planuoti ir organizuoti pobūvius
Sukurti įmonės veiklos kokybės užtikrinimo sistemą
Siūlyti, rengti ir įgyvendinti renginius
Taikyti maitinimo verslo specifiką
Planuoti ir organizuoti maisto įmones personalo veiklą
Įvertinti verslo aplinką ir atlikti situacijos analizę
Koordinuoti lankytojų aptarnavimo procesą
Prognozuoti įmonės veiklos pokyčius bei maitinimo verslo ekonomiką
Išmanyti tarptautinį protokolą ir etiketą
Išmanyti maitinimo produktų gamybą ir valdymą
Atstovauti nacionalinius ir tarptautinius maitinimo įstaigų interesus
Žinoti maisto saugos bei higienos reikalavimus
Taikyti teisės aktus ir kitus norminius dokumentus reglamentuojančius maitinimo verslo kūrimą

4. Ar Jūsų įmonė priimtų jaunuosius maitino įmonės organizatorių įmonės specialistus į praktikas?

5. Kaip pasikeistų Jūsų įmonės veiklos kokybė, jeigu įdarbintumėte specialistą, turintį renginių organizavimo, administravimo, prognozavimo, planavimo bei kontrolės kompetencijas?

6. Ar ateityje planuotumėte priimti į maisto įmonės organizatorių, baigusį kolegiją ir įgijusį profesijos bakalauro laipsnį?

7. Jūsų įmonės juridinis statusas

8. Jūsų įmonės veiklos sritis

9. Įmonėje dirbančių darbuotojų skaičius

10. Jūsų pareigos