Vaiko atstovų (tėvelių/globėjų/senelių ir pan.) požiūris į ikimokyklinio amžiaus vaikų maitinimo organizavimą ir maisto švaistymą

Gerb. Respondente,

Esu maisto technologė Raminta Bogušienė ir  atlieku tyrimą, kurio tikslas: įvertinti ikimokyklinio amžiaus vaikų maitinimo ugdymo įstaigoje organizavimą.

Gauti duomenys bus panaudoti tyrimui. Anketa yra anoniminė.

Rezultatai yra prieinami tik autoriui

Jei norite dalyvauti konkurse įvardinkite įstaigą, kurią atstovaujate bei savo kontaktinius duomenis, kad galėtumėme su Jumis susisiekti laimėjimo atveju.

1. Miestas/ kaimas/ savivaldybė (įrašyti)

2. Išsilavinimas:

3. Kiek Jūsų šeimoje vaikų? (įrašyti)

4. Jūsų amžius (įrašyti)

5. Vaikų lankančių Jūsų ikimokyklinę ugdymo įstaigą amžius? (gali būti abu variantai)

6. Kaip dažnai domitės, klausinėjate auklėtojų, ką dienos eigoje valgė ir kiek suvalgė Jūsų vaikas?

7. Ar domitės vaiko valgiaraščiu įstaigoje?

8. Ar vaikui nustatyta alergijos, kiti sveikatos sutrikimai, dėl kurių turi būti organizuojamas pritaikytas maitinimas?

9. Ar ugdymo įstaigoje vaikui taikomas pritaikytas maitinimas?

10. Jei taip 8 klausimas, kokios pritaikyto maitinimo rekomendacijos? (įrašykite)

11. Jei taip 8 klausimas, ar dalyvavaujate rengiant vaiko maitinimo valgiaraštį?

12. Ar vaikai suvalgo visą tiekiamą maistą įstaigoje?

13. Ar vaikai suvalgo tiekiamą visą maistą namuose?

14. Kaip vertinate maitinimo organizavimą įstaigoje? 5 balų sistemoje (1 – labai blogai, 5 – labai gerai) (įrašyti)

15. Kokio maisto vaikai dažniausiai nesuvalgo? Pasirinkti 1-3 atsakymus

16. Dėl kokių priežasčių maistas nesuvalgomas?

17. Kas padėtų išspręsti maisto švaistymo klausimą? (galimi keli atsakymo variantai)

18. Kas Jums atrodo svarbiausia, mažinant maisto švaistymą?

Visiškai nesvarbuNesvarbuNei svarbu, nei nesvarbuSvarbuLabai svarbu
Maisto produktų kokybė
Patiekalų kokybė
Skoninės savybės
Aromatas
Konsistencija
Sveikumas ir maistingumas (mažiau cukraus, druskos, riebalų, daugiau skaidulinių medžiagų, be hidrintų riebalų ir/arba be maisto priedų ir pan.)
Populiarumas (visų mėgstami patiekalai)
Estetinis pateikimas
Virėjų apmokymas
Vaikų maitinimo aprašo supaprastinimas
Aukštos kokybės technologinių kortelių ir valgiaraščių sudarymas

19. Kokia Jūsų nuomonė apie vaikų maitinimo organizavimo tvarką Lietuvoje?

Visiškai nesutinkuIš dalies nesutinkuNeturiu nuomonėsIš dalies sutinkuVisiškai sutinku
Per daug maisto produktų uždrausta
Per daug pieno produktų
Per daug daržovių
Per daug košių
Per daug žuvies
Per daug ankštinių daržovių
Per mažai bulvių
Per mažai miltinių gaminių
Per prėskas maistas (ne saldu, ne sūru)
Skiriama per mažai pinigų vaikų maitinimo organizavimui
Maitinimo verslas – vaikų kokybiško maitinimo sąskaita

20. Kokie Jūsų vaikų mėgstamiausi patiekalai ?

Visiškai nesutinkuIš dalies nesutinkuNeturiu nuomonėsIš dalies sutinkuVisiškai sutinku
Sriubos
Košės
Grynos mėsos patiekalai
Grynos žuvies patiekalai
Žuvies maltinukai
Mėsos maltinukai
Troškiniai su mėsa ir žuvimi
Troškiniai (daržovės, ankštinės daržovės)
Blyneliai
Bulviniai patiekalai
Daržovių patiekalai
Neapdoroti švieži vaisiai, daržovės
Varškės patiekalai
Kiaušinių patiekalai
Bandelės, pyragai
Makaronų patiekalai
Viso grūdo miltiniai patiekalai
Salotos
Nesveikas maistas (saldumynai, bulvių traškučiai, gruzdintos bulvytės, gruzdinta mėsa, dešrelės ir pan.)

21. Kokį maisto produktą/ patiekalą labiausiai vaikai mėgsta? (įrašyti)

22. Kokio maisto produkto/ patiekalo labiausiai vaikai nemėgsta? (įrašyti)

23. Ar vaikai gauna dienos metu papildomo maisto iš namų atsinešto? Kokie tai maisto produktai? (įrašyti)

24. Ar vaikai gauna papildomo maisto iš Pieno ir daržovių programos? Kokie tai maisto produktai? (įrašyti)

25. Jūsų patarimai, pasiūlymai vaikų maitinimo gerinimui. (įrašyti)