Visuomenės požiūris į hipių subkultūrą

Kaip manote, kokios yra pagrindinės hipių subkultūros idėjos?

  1. Taika laisve meile
  2. Laisvė
  3. pradedančioji rašo:jo va draugiu paykialmas ir man butu ne pro sali,bet pasidarau isvadas kad tokiu TIKRU draugiu ir neturiu.Viena-vis pasigiria,kokius aptemptus dzinsus nusipirko ar dar ka grazaus,paryskinancius grazia figura,pasikraipo laukdama pagirimo(ir aisku ji gauna)kita-kaip skaniai pavalgiusi atejo(pvz.4cepelinai) ir net arbata nebetilptu,vis pasidziaugdama,kaip gerai,kad i kuna neina.be to,dar eidama i svecius,atsinesa kokio plokstainio,saldainiu ar sokolado.nesvarbu,kad as itikineju,jog nevalgau saldumynu,jog pradedu susiimt ir po truputi mesiu svori(aisku su dietologes pagalba)bet matosi,kad as joms nepanasi i tokia kuri galetu sulieknet ir taippat but savim patenkinta kaip ir jos bet tiekto,as jau kaip nors,pabusiu pati sau drauge:) ojoj kad isibegejau,jau ir as cia vos ne dienorasti pradejau,na matyt man taip norejosi issakyt viska,nors ir jauciuosi su savim pasikalbejusi,bet aciu uz demesi:)))vistiek kazkiek i tema parasiau:)vis tik ir as jau prisidejau prie lieknejanciu.
  4. pradedančioji rašo:Na,labai aciu,SAULE:) tikiuosi ir as,kad viksas bus gerai ir pasieksiu savo,nes tikrai esu pasiruosusi stengtis.o va toks palaikymas is salies tikrai i nauda ir dar tas tavo pasmaikstavimas prilipdo veide sypsena:)tai ko daugiau ir benoret.o ir patarimais butinai pasinaudosiu,nes dabar jau mastau kad reiktu man ne tik svori mest,bet ir savo mastyma,bei bendravima su draugemis pakoreguot.nes tikrai nesu jau tokia neisvaizdi ir ziuredama i save nesislyksciu,o tik matau kad kuna reiktu aptirpdyti ir turbut tikrai jos kazkiek dreba del to kad isivaizduoja mane be to antsvorio:)tureciau labiau savimi pasitiketi ir isdrist pasakyti,kas man nepatinka ir kad saldumu ateinant nesinestu,nes badu nemirstu,o jei atsines tai teks paciom ir suvalgyt:)anksciau tokia nedrasi nebuvau,bendravimas buvo kitoks,pasikeite viksas,kai visos susilaukem vaiku,reciau susitinkam.o ir gal jos pranasesnes jauciasi del to,kad po nestumo be vargo grizo i buvusias figuras,o vat man niekaip nepavyko,tik dar priaugau,nors ir nesu tingine.na,bet dabar esu optimistiskai nusiteikusi ir ziuresim kaip man seksis laikytis maitinimosi plano.viksas ten man patinka ir i kancios recepta tikrai nepanasu:)isigysiu maisto svarstykles ir pirmyn!dar karta aciu,Saule,uz nuomone,geras mintis,o ir palaikyma zinosiu kur rasti:)tau taippat SEKMES!
  5. Skelbti taiką, meilę. gėrį pasauliui.
  6. Pagrindinės hipių subkultūros idėjos, be abejo - Taika, Laisvė, Meilė tave supančiam pasauliui, sąžiningumas (šiame gyvenime apgaut galime tik patys save). Jei neklystu hipiai pirmieji tarp europiečių atkreipė dėmesį ir į Rytų kultūrą, religija, filosofija (bent jau daugelis hipių ja gerbia ir propaguoja. Tačiau, pagrindinės hipių idėjos yra laisvė ir taika, todėl yra visaip mastančių žmonių. Jie tarpusavyje laisvai diskutuoja, ginčijasi, bet niekada nepradeda muštis vien dėl to, kad pašnekovas yra kitos nuomonės (tai puiku). Laisvė, Taika, Meilė. Tai vienas iš gražiausių judėjimų.
  7. Sustabdyti kara ir pradeti taika. Myleti viena kita.
  8. meile ir taika pasaulyje. Ypac to sieke 1960-1970 metais. sios subkulturos epogejus buvo Woodstock festivalis, vykes vieno ukininko fermoje netoli New York. Tuomet si subkultura irode pasauliui kad jiems itin svarbi taika pasaulyje, nes susirinko daugiau kaip 400.000 tuks hipiu ir tai buvo pirmasis ir matyt vienintelis toks taikus ivykis.
  9. Laisvė, maištavimas prieš įvairius visuomenėje nusistovėjusius dėsnius, politiką, valdymą.
  10. Nusirukytis, uzsimest lsd ir atgimti gelyte.