Visuomenės nuomonė apie eugeniką

Galbūt turite argumentų už ar prieš eugenikos taikymą? Įvardinkite juos.

  1. uz sumazetu psichine negalia turinciu asmenu kurie susilaukia tokiu paciu vaiku. Butu sumazinamas prievartautoju skaicius
  2. Tiesa pasakius tai yra labai iškreiptas mąstymas, nes norima palikti tik stipriauius neleidžinat kitiems gyventi ir pasirinkti savo gyvenimo. Tas dar labiau iškreips žmonių mąstymą, uris ir taip jau yra nesvaikas.
  3. manau, kad taikyti nereikėtų nes gamta pati yra susitvarkiusi taip kaip reikia.
  4. Žmogus turėtų būti informuotas apie eugenikos taikymą (aspartamas, fluoras ir t.t.)
  5. neturiu nuomones
  6. Eugenika turėtų būti taikoma šiais laikais. Taip būtų galima pagerinti genofondą. Taip pat pritaikius eugeniką, mano nuomone, būtų galima sumažinti vaikų, patenkančių į globos namus, skaičių. Juk dažniausiai vaikai iš asocialių šeimų patenka į tokias įstaigas. Be to, pavyzdžiui, jei vaiko tėvai buvo alkoholikai, tai didelė tikimybė, kad ir jis bus toks pat. Sterilizavus alkoholikus būtų galima šito išvengti. Šiais laikais yra palitęs posakis "palikime geresnį pasaulį vaikams" ar kažkaip panašiai. Manau, kad reiktų pasistengti palikti ir geresnius vaikus pasauliui.
  7. Argumentas prieš: nėra jokių įrodymų, kad šis metodas tikrai veiksmingas.
  8. Turiu argumentų prieš: 1. Net ir sunkiomis ligomis sergantys bei genetinius sutrikimus turintys žmonės visų pirma yra ŽMONĖS, turintys teisę į palikuonių susilaukimą. Žmogus su pvz. Dauno sindromu nėra "prastesnis" už sutrikimų neturintįjį, savaiminė žmogiškoji jų vertė yra lygi, dėl to nepritariu, kad reikėtų stengtis "išsivalyti" nuo tokių žmonių neleidžiant jiems gimti. 2. Polinkį į sunkius nusikaltimus laikau visų pirma socialinio konstrukto, o ne genetikos reikalu. Nusikaltėlio vaikas, augantis su specialistų priežiūra ir tinkama intervencija į šeimą, gali neturėti polinkio taip pat nusikalsti.
  9. už tam tikrose situacijose, kai žmogus nešioja paveldimą ligą
  10. Neturint visu faktu, sunku pasisakyti uz ar pries, bet turbut esu uz.