Visos dienos mokyklos poreikis

P1. Gal turite pasiūlymų visos dienos mokyklos idėjai?

  1. Manau kad tai ruošemas būdas , kuris galėtų atskirt vaikus nuo tėvų . Apriboti bendravimą su tėvais . Tai gal tėvai reikalingi bus jau tik gimdyti vaikus , kuruos auklės nežine kas ir kaip ? O kolkas visi kalba garsiai , kad reikia daugiau bendraut su vaikais . Tai gal jau kurkim savaitinius , o gal net ir mėnesinius centrus , kam dar laukt .
  2. Neturiu idejos
  3. Keista anketa, pradžioje atsakau, kad abejoju dėl visos dienos mokykloje, o tolėliau klausimai sudėlioti visos dienos mokyklos vizijos link. Taigi, mano nuomuone, jei norėtumėte įgyvendinti tobulą (kriterijai jau pas jus suformuluoti) visos dienos mokyklos projektą reikia nemažai pinigų, o ar samata parengta, ar bus įmanoma įgyvendinti tobulai jai nebus skirtas pakankamas finansavimas... Na, o jei ta linkme eitume, tad siūlyčiau tokį dalyką kaip pamokos 45 min. ir 10 min. pertrauka atsisakyti. Veikloms laikas galėtų būti skirtas pusantros valandos ir pietų pertrauka galėtų trukti vos ne valandą. Žodžiu idėja gal ir priimtina, bet kad ją sustyguoti ir tobulai įgyvendinti abejoju ar įmanoma, nes švietime naujoves 20 metų įgyvendina, o kaip nieko gero, taip nieko gero...
  4. Ar ji reikalinga? O kur tėvai? Ar motina tik gimdo , o svetimi žmones auklėja ?
  5. Labai gerai butu turėti baseina ir ten vyktu plaukimo pamoka taipat burele .
  6. Neturiu
  7. Ilga pietų pertrauka.
  8. Visos dienos mokykla turėtu būti paremta logika, kad vaikai ateina praleisti dieną mokydamiesi, sportuodami, valgydami, bendraudami tiek su kitais vaikais, tiek su mokytojais. Namu darbai turėtu būti atliekami mokykloje, o ne namuose. Taip pat vaikams turėtu būti suteikiama galimybė normaliai maitintis, o ne, atstovėjus nesuvokiamo ilgumo eilę, “praryti“ pietus, nes nebeutenka laiko. dar geriau, jeigu vaikai būtu supažindinami su normalia maisto kultūra. galbūt netgi gaminti maistą patiems - juk tai irgi mokymosi dalis! Būtu smagu,kad veiklos, tiek proto, tiek fizinės, būtu organizuojamos atsižvelgiant į organizmo natūralias fazes. nebūtu skambučiu,o mokytojai patys galėtu/gebētu pasirinkti pamokos ilgį, priklausomai nuo dalyko išdėstymo užbaigtumo. juk tikrai nežavi situacija, kai viduryje sakinio, nuskambėjus skambučiui, visi staiga pakyla ir nebeklauso!.. O pirmiausia, tai reikėtu pakeisti mokytoju darbo pobūdį į etatinį.
  9. Neturiu.
  10. neturiu