VIETOS.org: Tuščių viešųjų erdvių gaivinimas Lazdynų mikrorajone - 4

Vieta Jūsų pastaboms/pasiūlymams:

  1. Taip. Būtų labai gerai, jei daugiabučiai būtų aptveriami, ir įvažiamimas bei įėjimas į juos būtų galimas tik gyventojams (kad kiekvienas namas turėtų savo kiemą atskirai). Tai labai padėtų išvengti chuliganzimo, sienų paišymų, alkoholikų rinkimosi namų kiemuose. Taip pat į žemėlapį reikėjo įtraukti ir pietinę lazdynų dalį: šiltanmių, neužmirštuolių, lazdynų, miškinių gatves. Nekalbant apie dar piečiau esančius Bukčius bei Lazdynėlius. Visoms šioms Lazdynų sen. teritorijoms irgi reikia tvarkymo bei talkų organizavimo. Neries pakrantėse yra poreikis rengti paplūdimius, su persirengimo kabinomis, tinklinio aikštelėmis. Ko trūksta daugiabučių kiemuose jau nurodžiau ankstesniuose klausimuose. TRŪKSTA RŪŠIAVIMO KONTEINERIŲ. Yra vietų, kur žmonėms juos pasiekti yra tikrai toli. Trūksta dviračių takų tiek palei gatves, tiek Bukčių miško parke (juos tiesti geriausia būtų proskynose).
  2. neradau savo namo, tad supildžiau kažkur, kur pakliuvo ;-) Mes ne kartą galvojome, kad būtų smagu, tiek su savo draugais, tiek su kaimynais vakare susitikti prie namo, šašlykiuką pakepti, bet kiek žinau, draudžiama viešoje aplinkoje kepti šašlykus ar kt. Tikrai norėtųsi pasidaryti ką nors savo, kad nereiktų vasarą sėdėti namuose, o galima būtų grįžti namo, ir tarkim vakarieniauti ir bendrauti lauke ;-) Prie mūsų namo auga kaštonai, ten daug gražių dienų praleista, daug kartų norėjome ten pasitiesti dekį ir tiesiog pabūti - negalime - pirma pievelė minų. Gal daugiau socialinės reklamos reiktų, Reiktų visiems priminti kaip ir kur reikia vedžioti šunį, kur ir kaip galima rūkyti ir pan. Kaip ir sakiau susirinkime, reiktų atgaivinti tai, ką turime ir tai jau būtų super.
  3. Tragiška šaligatvių būklė - važiuojant dviračiu ypatingai juntasi tos duobės. Miškelyje, pakeliui į Litexpo, kur anksčiau miškinininko iniciatyva buvo įrengtas Lakštingalų takas, laiptų pėdsakų beveik nelikę - būtų puiku vėl sutvarkyt šį taką. Siulyčiau įtraukti į tvarkymo veiklas mokinius. Bent jau mano sūnus noriai imasi tokių veiklų, bet "Ąžuolyno" progimnazijoje, kurioje mokosi, tokios veiklos neorganizuojamos. Jei tėvai neišmoko nešiukšlinti, gal mokykloje bendra veikla padėtų, nors turbūt naivu to tikėtis, bet bandyt verta.
  4. Kažko turėtų būti imtasi dėl laukinių katinų. Gaudytojus mačiau vieną kartą, aišku, katinų tuo metu kieme nebuvo :) Nors paprastai kokie 4-5 tupi prieš langus ir dairosi aukštyn, kada bus pašerti. Aš ne prieš gyvūnus, tačiau norėtųsi, kad aplink laiptines jie nesitrintų ir nedergtų. Taipogi problematiška su automobiliais, statomais ant šaligatvių. Kai sausa, man nėra problemų juos apeiti (nors šaligatvis skirtas pėstiesiems), tačiau žiemos pabaigoje, kuomet visur vanduo, ar po didesnio lietaus turiu bristi važiuojamąja dalimi, nes šaligatvis reikalingas kažkam pasistatyti savo ratus.
  5. Labai sveikintina iniciatyva taip aktyviai rūpintis mūsų rajonu. Ačiū.