VIETOS.org: Tuščių viešųjų erdvių gaivinimas Lazdynų mikrorajone - 3

Vieta Jūsų pastaboms/pasiūlymams:

  1. Reikia bendros vizijos, kaip mes norimi atrodyti ateityje ir kaip turime elgtis, kad tai pasiektume. Labiausiai reikalingas gyventojų ugdymas būti savo rajono šeimininkais. Ne valdžia mums duoda, o mes kuriame savo ateitį.
  2. Minėjau jau kitoje apklausoje - norėtųsi policijos patruliavimo, tuomet būtų saugiau vaikščioti po miškelius/ parkelius. Dabar einu ryte ir dairausi ar nieko įtartino nesimato. Norėtųsi erdvių/ veiklų paaugliams, traukos centro šeimoms su mažesniais ir didesniais vaikais (gal būt kavinukė su lauko terasa ir patogumais su vaikais/ vežimėliais ar net šuniukais). Labai norėtųsi sutvakytų laiptų link Laisvės prospekto (kažkur apie Spygliuko darželį jie yra) - jie yra nepatogūs ir nesaugūs (ir fizine prasme gali koją išsisukti, ir kita prasme - yra tikimybė būti užpultam). Saugesnių dviračio takų.
  3. Pėsčiųjų alėjos gale (prie "Rimi") buvusio fontano su kaskadomis vietoje priaugę medžių, krūmų. Ji visiškai nebenaudojama ir neturi estetinio vaizdo. Anksčiau fontanas būdavo traukos objektas kaip rekreacinė erdvė, susitikimų, vaikų žaidimų (taškymosi fontane) vieta. Jeigu nėra galimybės atkurti buvusią funkciją. Galbūt galima būtų pasiūlyti alternatyvų scenarijų šiai vietai, kad ji vėl taptų viešąja aikšte, o ne tik praeinamas pro šalį bruzgynas, o pagrindinis tikslas tik parduotuvė ar vaistinė.