Ugdymo kokybė įstaigoje

Ką siūlytumėte tobulinti gerinant įstaigos ugdymo kokybę?

  1. .
  2. Būtų gerai rasti kažkokią alternatyvą, kad mažiukų aikštelėje vaikams nereikėtų kvėpuoti dulkėmis. Ačiū.
  3. Butu smagu gauti daugiau informacijos apie tai, kaip vaikams sekasi, kaip pasiekimus vertina pedagogai, i kokias asmenines savybes atkreipti demesi auklejant namuose, ar kokios veiklos labiausiai tinka. Taip pat noretusi, kad vaikai daugiau laiko praleistu lauke.
  4. Reikėtų gerinti darželio ir tėvų komunikaciją.
  5. Lauke mazai logini mastyma ar jurybiskuma skatinancios irangos, kurybiskai isdestytu takeliu, kuriu piesiniuose vyrautu uzduotys, pvz., sokineti 10-tuka, saskiu lenta ir pan.
  6. Daugelis iš užduotų klausimų apie darželio renginių ir ugdymo kokybę yra netikslingi, nes tėvai fiziškai nedalyvauja procesos ir neturi galimybės objektyviai įvertinti. Pvz. klausimas nr. 1 - kaip įvertinti pedagogo darbą su vaiku, kai per visą darželio lankymą nesu dalyvavusi ir nestebėjau nei vieno ugdymo proceso. Matau tik rezultatą, pakabintą rūbinėje darbelių pavidalu. Bet ar iš to galiu spręsti apie pedagogo darbą su MANO vaiku? Pagal kokius kriterijus? Pagal vaiko įspūdžius ar parsineštas pedagogų replikas, kurios toli gražu nepanašios į pozityvų ugdymą. Klausimas apie darželyje vykdomų veiklų kokybę taip pat netikslingas. Kokias veiklas turite omeny? Būreliai? Dailė, muzikos pamokos? Kiek tėvai realiai susiduria su tokiomis veiklomis, kad galėtų pateikti vertinimą?
  7. Tobulinti specialistų pasiruošimą
  8. Didesnį dėmesį ar kontrolę skirti tėvams, kurie veda sergančius vaikus į darželį, arba tokiems vaikams įrengti karantino grupę, kur jis galėtų nevaržomai dalintis savo ligomis tarpusavyje, o ne su sveikais vaikais.
  9. Viskas tinka
  10. Tobulas darželis, dėkoju tiek direktorei, tiek nuostabioms auklėtojoms, tiek likusiam personalui!