TF Moodle naudojimo analizė

Jūsų nuomonė ir pasiūlymai apie Moodle virtualias klases

  1. Siūlyčiau ne tik dažnai kelti teorijas į Moodle sistemą, bet ir mažinti darbus Moodle sistemoje ar teoriją, nes naudojant Moodle sistemą kompiuteryje kenčia akys.
  2. Telefoniniam svetainės variantui iškelti kalendorių i tinklalapio viršų, kad būtų matomas iš karto atidarius. Reikia galimybės šalinti ar slėpti pasibaigusius modulius
  3. Vertinčiau 7/10, beveik nerašomi pažymiai į moodle, taipogi gal šiek tiek reikėtų atnaujinti moodle puslapio dizainą.
  4. Norėtusi jog dėstytojai dažniau įkeltu įvertinimus už atsiskaitymus į Moodle, arba bet kokia interneto svetaine, o ne tik semestro pabaigoje.
  5. Pries klases.uztenka bendros grupes
  6. Dėstytojai galėtų kelti daugiau info (vaizdo medžiagos ir t.t.) bei informacija galėtų būti aiškiai bei tvarkingai išdėstyta.
  7. Patogu naudotis, tačiau daugeliu atveju dėstytojai nepateikia daug informacijos.
  8. Kad dėstytojai keltų daugiau įvairių testų, būtų galima praktikuotis. Gal net nuorodų. Kalendoriuje įtrauktų būsimus įvykius-tai labai padeda. O šiaip viskas super. Dar būtų šaunu jei sukeltų pažymius, įvertinimus...
  9. Mano nuomone, būtų gerai, kad dabartinis moodle vertimas į lietuvių kalbą būtų papildytas (dabar kalendorius yra angliškas). Galėtų, jei vadovybė nuspręstų, atsirasti naudotis moodle aplinka ir kitomis kalbomis, pvz. rusų, prancūzų... (galima būtų atsižvelgti iš kokių valstybių atvyksta studentai pagal mainų programas) Labai gerai, kai dėstytojai paruošia ir talpina medžiagą lietuvių kalba -- saugome kalbą. Aišku, kartais vertimai, mano nekuklia nuomone, šlubuoja. Taip pat, susidaro toks įspūdis, kad daug dėstytojų nežino kaip naudotis moodle, arba bijo naudotis, kaip viską sudėlioti, paruošti, kad būtų nuoseklus kursas su dalimis. Kas nors galėtų atlikti palyginimą, kaip išnaudojamas moodle. Manau, būtų gerai padėti dėstytojams mokytis vieniems iš kitų, kaip panaudoti moodle dalyko dėstymui. (t.y. dėstytojai labai skirtingu lygiu naudoja šią aplinką. Dabar, atrodo susiduria dar ir su sunkumais dėl pasikeitusios aplinkos (versija pasikeitė, duomenys (kai kuriems dėstytojams, kurie vedė pažymius, išsigadino), aplinka pasikeitė, ar kam nors rūpi, kad dėstytojai išmoktų naudotis nauja versija?) Ką daryti su medžiagoje pasitaikančiomis rašybos klaidomis? Ką daryti, jei nuorodos paseno ir nebeveikia? Jei moodle pateikiamos visos užduotis, pasitikėti, kad jos bus ir tada, kai reikės negalime : dvi savaites prieš paskelbtą versijos keitimą moodle neveikė, po to neveikė savaitę ar dvi normaliai po atnaujinimo... ir šiaip buvo nutikę, kad prisijungti negalėjome per laboratorinius (užduotys -- moodle, daryti negalėjome). Mano nuomone, moodle gerai, tačiau pravartu turėti turinio rezervinę kopiją, kad galėtumei naudotis, jei moodle neveiktų. Sėkmės!
  10. Butu malonu, jei visi destytojai rasytu pazymius i moodle, ne tik i liemsis ir visada uzzymetu asiskaitymus moodle kalendoriuje.