Tėvų informuotumas apie ūmias žarnyno infekcines ligas

Gerb. Respondente,

Esu Klaipėdos universiteto, visuomenės sveikatos, III kurso studentė. Atlieku tyrimą, kurio tikslas - išsiaiškinti tėvų informuotumą apie ūmias žarnyno infekcines ligas. Jūs galite prisidėti prie šio tikslo įgyvendinimo užpildydami anoniminę anketą. Atsakant į anketos klausimus, prašome pažymėti vieną ar kelis, labiausiai Jums tinkančius atsakymo variantus. Nuoširdžiai dėkoju už Jūsų laiką, skirtą šiai apklausai

1. Ar jūsų vaikas yra sirgęs ūmia žarnyno infekcija?

2. Kaip manote, kokiu būdu yra perduodamos žarnyno infekcinės ligos?

3. Ką reiškia žodis zoonozė?

4. Kokia žarnyno infekcija yra daugiausiai paplitusi tarp vaikų?

Ar vartodami maisto produktus atsižvelgiate į jų realizacijos terminą?

6. Kur reikia atitirpinti užšaldytą maistą?

7. Ar plaunate rankas prieš maisto gaminimą ir tarp atskirų maisto ruošimo etapų?

8. Kaip manote, kokie maisto produktai ar jų gaminiai yra laikomi pavojingiausiais užsikrėsti žarnyno infekcijomis?

9. Ar gamindami maistą naudojate atskiras pjaustymo lenteles mėsai ir daržovėms?

10. Ar nuplaunate žalius kiaušinius prieš jų gaminimą?

11. Kokioje temperatūroje ruošiant mėsą, vištieną, žuvį žūva ligas sukeliantys mikroorganizmai?

12. Ar pagaminę maistą išplaunate ir dezinfekuojate visus virtuvės paviršius, įrankius, indus, naudotus maisto ruošimui?

13. Kaip manote, ar prieš namuose gamintų konservų vartojimą reikia juos kaitinti?

14. Kokiais būdais jūs saugojatės nuo maistu plintančiu infekcijų?

15. Kokios informacijos apie žarnyno infekcijas Jums stinga?

16. Iš kokių informacinių šaltinių, sužinojote apie žarnyno infekcines ligas?

Jūsų lytis:

18. Koks Jūsų išsilavinimas?

19. Kokia Jūsų gyvenamoji vieta?

Susikurti savo anketąAtsakyti į šią anketą