Sveikatos apsaugos sistemos vertinimas

Kas be išvardintų veiksnių jūsų netenkina sveikatos apsaugos sistemoje?

  1. Rajonineja poliklinikoja negalima gaut kokybisku paslaugu. Paprastam zmogui su rimta liga pakliut i stacionara neimanoma, Daktarai turetu paciantui aiskint kur kreiptis kaip gydytis bet taip nevyksta, Jie tik tyli , Susidaro nuomone kad jiem uzdrausta gydyt,
  2. Kad kai kurie žmonės vaikšto pas gydytoją kaip į darbą. Kad kai kurie žmonės piktnaudžiauja ir kviečia greitąją pagalbą be reikalo.
  3. Tad siuo metu gydymo istaigose dominuoja gydytoju papirkinejimas farmaciniu imoniu, o jie tuo labai naudojasi ir siulo pacientams tuos vaistus ar vaistu grupe, kuria pasiulo farmacijos komercija. Ypac tai akivaizdu Lazdynu Universitetines greitosios pagalbos ligonines ekstra pagalbos chirurgijos skyriuje.
  4. Labia netenkina paruosimas mediku baigusiu VU medicinos fakulteta. Labai prastos suteikiamos zinios, nekvalifikuoti destytojai, nemokantys mastyti, o masto vadovelio ribose. Be to egzaminuojami studentai testo atsakymais. Reiktu medi cininiam mokslui sugristi, taip kaip buvo mokoma suvokti tarybiniu laikotarpiui, vska issamei, o praktikos metu buvo mokoma suvokti tapacia liga serganti pacienta zireti asmeniskai, o taikyti visiems vienodo gydymo bei medikamentu.
  5. Hierarchiški santykiai tarp paciento ir gydytojo
  6. Griozdiškumas šioje sistemoje, nesąmoningi 'lygiai" rajono ligoninėse tame pačiame pastate/Kokia nesąmonė, kad aš trukdau šeimos gydytoją ir 'švaistau' lėšas norėdama patekti pvz./ akių gydytoją su l. konkrečiu nusiskundimu vistiek turiu gauti siuntimą iš šeimos gydytojo. Arba komp. vaistų išrašinėjimas lėtiniams ligoniams kas mėn. , formalus sveikatos patikrinimas.
  7. Gydytojų darbo laikas
  8. kontroles nebuvimas finansuojant tam tikras paslaugas
  9. nesutvarkyti viesieji pirkimai
  10. kad nustato liga nors nezino ar is tiesu ta ir yra israso bet kokius vaistus ir geri bet ka ,niekas nepadeda