Sumani edukacija: naujos kartos naratyvas

Kokiomis vertybėmis vadovaujasi naujoji Alfa karta? Paminėkite 10 vertybių, pagrįskite.

  1. svarbiausia AŠ - kiti nesvarbūs. viską reikia nupirkti, jie visko nori - palyginus su mano karta vaikystėje, anksti žino kas yra pinigai ir jais disponuoja, moka daryti internetinius užsakymus. patogumai, grožis - įvertina aplinką ir patogumus. Aplinka turi būti graži ir sutvarkyta. Patys nesiima iniciatyvos. Bet garsiai pareikš jei bus kažkur netvarka, arba jei teks lankytis apleistoje vietovėje. sveika gyvensena - kalba apie tai argumentuotai, renkasi sveiką maistą. trūksta atsakomybės - nevertina turimų daiktų, dažnai pameta, sulaužo, sudaužo. dažnam trūksta santūrumo. savarankiškumo - mano, kad tėvai privalės juos išlaikyti visą gyvenimą.
  2. Svarbu turėti draugus, bent vieną artimą ryšį, jiems svarbu priklausyti grupei. Jiems svarbu kuo dirba jų tėvai tada laiko save aukštesnio luomo. Nori turėti gerus telefonus, ausinukus, paspirtukus - vartotojai. Trūksta krikščioniškojo prado. Retas, kuriam skiepijamas tikėjimas. Sportas jiems svarbu - perima iš sportuouojančių tėvų. Labai jautriai reaguoją į netiesą ir nesąžiningumą. Nori, viską išsiaiškinti nuodugniai.
  3. Labai sunku apibėžti. Vyriausi "alfukai" yra dar tik ketvirtokai. Tad jų asmenybės tik formuojasi, savitos ideologijos dauguma dar neturi... Tačiau vienareikšmiškai -visiems labai reikia tikro, kokybiško dėmesio, artimo.kontakto su brangiais žmonėmis.
  4. Linkę į savirealizaciją. Savo pomėgius-būrelius (krepšinis, žaidimai , baletas) sieja su ateities perspektyva. Nesuvokia mandagumo taisyklių, mato tik patogumą sau. (Reikia stipriai šito mokytis, kad imtų suvokti.) Nesuvokia elgesio taisyklių visuomenėje, mato tik patogumą sau.(Reikia stipriai šito mokytis, kad imtų suvokti.) Komfortas ir IKT naujovės yra jų gyvenimo būtinybė.Be telefono ir planšetės nemato gyvenimo džiaugsmo. Pripratę visur viską gauti neįdedant asmeninių pastangų. Asmeninės pastangos tai - manipuliavimas tėvais, kad jie viskuo už vaiką pasirūpintų.(Reikia stipriai šito mokytis, kad imtų suvokti.) Tema labai plati, tad 10 vertybių neužteks. Šios kartos pagrindinė vertybė yra viena : Aš pasaulio centras ir apie mane sukasi visa galaktika.