Socialinis dizainas: Smurtas prieš moteris.

Kas galėtu sustabdyti smurtą artimoje aplinkoje?

  1. Moteris turi gerai elgtis ir nemušti vyro, kur moteris ir sukelia smurtą jai.
  2. -
  3. Smurtaujantis vyras
  4. Visuomenės aktyvumas, žmonių pastabumas.
  5. švietimas, informavimas, ką daryti, kaip elgtis patekus į tokią situaciją. mokymai / seminarai moteris kaip stiprinti savivertę, kaip užsidirbti pinigų, kaip rūpintis savim / savo išvaizda / išeiti į renginius, susipažinti su kitokios aplinkos žmonėmis --- ačiū! puiki anketa! :) Sėkmės rašant darbą!
  6. vaikų palaikymas, skatinimas palikti tėvą. žiniasklaidos diegiamas požiūris, kad ir išsiskyrę žmonės gali būti laimingi.
  7. Visuomenes svietimas sia tema, (dazniausiai apie tai visi tik juokauja- ''musa, vadinasi myli'', ''pati prisiprase'', ''geriau toks vyras, nei jokio'').
  8. reklamos su darniu, graziu seimos gyvenimu arba reklamos pazeminancios issityciojancios is smurtautojo. Pvz.: ant lenciugo besikariantis smurtautojas su pakeltu kumsciu ir nuo jo nusisukusi grazi moteris isikibusi grazu vyra. Visai sudomino sita apklausa, jei idomus mano poziuris tai galit daugiau paklausinet. Skype: karka1234
  9. Didesnė psichologinė pagalba moterims. Prieinama visuomenei labiau. Ir parodoma jog neturėtų būti gėda ar panašiai vaikščioti į psichoterapiją ir panašiai.
  10. Visuomenės netolerancija tokiam elgesiui.