Skaitmeninė šešėlinė ekonomika

17. Kas, Jūsų nuomone, atbaidytų Jus įsigyti prekes/paslaugas iš nelegalaus teikėjo? (kokios priemonės?)

  1. Kokyb4s tr8kumas, nenoras remti 6e64lin3 ekonomik1
  2. kokybė
  3. Baudos
  4. Galimybė, kad būsiu nubausta už tai.
  5. Nei dabar iš jų įsigyju, nei ateityje ketinu. Manau, kad tai lemia vidinės asmens nuostatos. Atbaidyti prievarta sudėtinga (kaip ir bet ką - kas daroma per prievartą).
  6. jei buciau realiai apgauta, kol to nepasitaike tai vis susigundau ka tai nusipirkti
  7. Elektroniniu būdų atliekamų transakcijų sekimas valdžios instancijų. Žinojimas, kad kiekvienas pirkimas internetu, net iš nelegalios e-parduotuvės, yra sekamas, ir gali būti surastas pirkėjas. Nesaugumas dėl nesąžiningo pardavėjo, kuris galėtų pirkimo metu, atliekant pinigų pervedimo transakciją, nusiskaičiuoti sau didesnę sumą, ar panaudojęs technines galimybes pamatyti mano vedamus slaptažodžius. Reziumė: Siekiant sudrausminti tokių "juodų" pirkimų internetu, reiktų šviesti žmones apie kompiuterines sistemas, kaip jos veikia, ir kaip lengvai gali būti atskleidžiama informacija, naudojantis nepatikrintomis e-parduotuvėmis. Ypač kai atsiskaitymai vykdomi ne grynaisiais o el. pavedimu.
  8. Nežinau, stengiuosi pas tokius neapsipirkinėti.
  9. Didelė bauda
  10. Pati tokių neperku, tačiau manau, kad mažesni mokesčiai smulkiam ir vidutiniam verslui, mažesnė verslo patentų kaina metams, sudarytų galimybes žmonėms užsidirbti ir gerbti valstybę, tokiu būdu nebekiltų nei noras nei būtinybė pirkti prekes/paslaugas iš nelegalaus tiekėjo, o ir pačiam tiekėjui apsimokėtų nebedirbti nelegaliai ir miegoti ramiai, taip sakant.