Prieskoninių augalų naudojimas virtuvėje ir jų poreikio analizė

Įvairūs prieskoniniai augalai yra neatsiejama mūsų maistinio raciono dalis. Tai labiausiai suntinkama ingrediento dalis kiekviename produkte. Taipogi šį elementą dažnai naudojame gamindami įvairius patiekalus namie, konservuodami maisto produktus. Šios apklausos tikslas – atlikti tam tikrą prieskoninių augalų vartojimo ir poreikių analizę. Vartojimo ir poreikio analizė yra daugiau statistinė ir kiekvienojo apklaustojo nuomonė šioje apklausoje bus analizuojama kaip vienetas norint nustatyti kiekvieno individualaus žmogaus poreikius renkantis, perkant, vartojant prieskoninius augalus. Be to labai prašome į pateiktos apklausos atsakymus atsakyti tik tuos respondentus, kurie kasdieniniame gyvenime vartoja prieskoninius augalus, ir tuos, kurie šios maistinės grupės dalį vartoja tik iš dalies. Šiuo atveju jeigu respondentas susiduria su šia maisto grupe valgomame maiste restoranuose, greito maisto užkandinėse, kavinėse arba yra kaip potencialus maisto vartotojas, galimi ne objektyvūs apklausos rezultatai. Apklausa yra visiškai konfidenciali, nereikalaujanti jokių asmeninių duomenų pateikimo. Visi apklausos rezultatai bus naudojami tik statistiniams duomenims. Ačiū už sugaištą laiką.
Prieskoninių augalų naudojimas virtuvėje ir jų poreikio analizė
Anketos rezultatai yra prieinami tik anketos autoriui

1. Jūsų amžius

2. Jūsų lytis

3. Ar visuomet virtuvėjė gamindami maistą naudojate prieskoninius augalus?

4. Kokio tipo prieskoninius augalus vartojate gamindami maistą?

5. Ar Jūsų šeimoje yra poreikis vartoti prieskoninius augalus gaminant maistą?

6. Kokios rūšies prieskoninius augalus dažniausiai vartojate?

7. Kuriuos iš žemiau išvardintų natūralių prieskoninių augalų vartojate dažniausiai gamindami maistą?

8. Kaip manote, ar prieskoninių natūralių augalų pasirinkimas prekybos vietose yra platus ir visuomet atitinkantis individualaus pirkėjo poreikius?

9. Ar Jūsų nuomone prekybos vietose yra pateikiama pakankamai informacijos apie parduodamus prieskoninius augalus, jų vartojimo paskirtį?

10. Ar trūksta, Jūsų nuomone, prekybos vietų, kurios savo asortimentu būtų labiau orientuotos tik į prieskoninių augalų pardavimą?

11. Jeigu atsirastų tokių pekybos vietų, ar prieskoninius augalus rinktumėtės iš tokių prekybos vietų ar vis dėl to rinktumėtės iš įvairių maisto prekių parduotuvių?

12. Ar prieskoninius augalus maisto gaminimui renkatės importuotus iš kitų šalių ar išaugintus/gamintus Lietuvoje?

13. Kokio tipo prekybos vietose norėtumėte įsigyti prieskoninius augalus?

14. Kuria iš aukščiau pateiktų prekybos vieta labiau pasitikėtumėte?

15. Ar įsigydami reikiamus prieskoninius augalus, juos renkatės pagal jų esamą kokybę ar pagal kainos santykį?

16. Jeigu rastumėte įsigyti geros kokybės ir kainos santykį proporcingai atitinkančių prieskoninių augalų, ką rinktumėtės?

17. Jeigu vartojate natūralius prieskoninius augalus, kokio tipo juos renkatės?

18. Kiek dėmesio skiriate pačiai prekės pakuotei, kurioje įsigyjate prieskoninius augalus

19. Kaip manote, ar nuo prekės įpakavimo turėtų kisti paties gaminio kaina?

20. Ar įsigiję prieskoninių augalų vazonėliuose, norėtumėte, kad už kiekvieną tuščią augalo vazonėlį mainais pardavėjas jį iškeistų į pilnavertį augalą?