Usertralialia
Results112
Vieša
Pranešti

Pieno produktų be laktozės vartojimas

       Laktozė (kitaip „pieno cukrus“) – disacharidas, sudarytas iš gliukozės ir galaktozės, randama piene (apie 2~8 proc.). Gaunama iš rūgščių išrūgų, sūrių gamybos produkto, arba iš išrūgų ar pieno filtracijos kietųjų nuosėdų.

       Dalis žmonių netoleruoja pieno, nes jų organizme trūksta laktozę skaidančio fermento. Šio fermento trūkumas gali būti įgimtas arba atsirasti po įvairių žarnyno susirgimų. Taip pat dėl senatvės apie 75% pasaulio žmonių praranda galimybę gaminti laktozę skaidantį fermentą.

 

Šios anketos rezultatai viešai nepublikuojami
Ar žinote kas yra laktozė?Privalomas
Ar esate alergiškas pieno laktozei?Privalomas
Lietuvoje laktozės netoleruoja apie 30 % gyventojų
Ar naudojate pieno produktus be laktozės?Privalomas
Ar pirktumėte glaistytus varškės sūrelius, kurių gamyboje būtų naudojamas pienas be laktozės?Privalomas
Kokio skonio sūrelis Jums labiausiai patinka?Privalomas
Kokio skonio sūrelio Jūs labiausiai norėtumėte paragauti, kuris būtų gaminamas iš pieno be laktozės?Privalomas
Jūsų lytis:Privalomas
Jūsų amžius:Privalomas