Patyčių poveikis asmenybei

Jeigu taip, kaip patyčios galėjo paveikti jūsų asmenybę?

  1. Išmokau aršiau apsiginti. Davė išminties kaip elgtis tam tikrais atvejais
  2. Jautrumas, scenos baimė, nejaukumas viešumoje
  3. Tapau atsparesnis nepazistamuju nuomonei apie mane, taciau suartejau su seima ir emocianliai reaguoju i juos istikusias krizes. Taipogi slepiu savo jausmus savyje, neatsiveriu bet kam ir turiu labai daug paslapciu, kurios nera paslaptys, bet nesugebu ju isreiksti. Taipogi paveike ir gyvenima su artimu zmogumi. Esant barniui niekada nieko neatsakau, daug minciu slaikstoti galvoje ir nesugebu ju isreiksti, visada del to nusileidziu ir pabaigiu viska atsiprasymu. Del to kyla ir saves menkinimas ir jautimasis auka, nes galvoji jog viskas tavo kalte.
  4. Jauciuosi daznai isizeidus prie artimu zmoniu, nors zodziai is svetimu apskritai neizeidzia
  5. Padarė atsargesniu, tačiau ir tolerantiškesniu žmogumi
  6. Dažnai nedrįstu išsakyti savo nuomonės bendraujant su tam tikromis žmonių grupėmis, nepilnavertiškumo pojūtis.
  7. Tapau veiklesnė ir ryžtingesnė. Tai mane paskatino atsisakyti negatyvų draugų ir atsitraukti nuo žmonių kurie mane neigiamai įtakojo. Tai turėjo ir kitų (labiau neigiamų) efektų pvz. nepasitikėjimas savimi, savigaila ir baimė būti savimi.
  8. Sumenkino savivertę, todėl dažnai nesijaučiu pilnavertis žmogus
  9. Savikritika, perfekcionizmas tačiau ir noras pasiekti aukštų tikslų įgyvendinimo. Kaip Beyonce Formation sako - best revenge is your paper ;)
  10. Kritika apie kūno linijas. Patyčių metu suformavo kompleksus, vėliau - subrendus ir pažinus save, pasireiškė kaip perdėm didelis atvirumas kūno klausimu, dar vėliau - noru padėti kitiems, laužyti standartus.