Paslaugos neįgaliesiems akademinėse bibliotekose

Kokias paslaugas jūsų biblioteka suteikia negalią turintiems studentams?

  1. visas standartines, kaip ir įprastiems studentams
  2. Užsakytos knygos iš abonemento, kuris yra rūsyje, jiems atnešamos ir išduodamos pirmame aukšte. Taip pat atnešamos knygos ir iš kitų Vilniaus miesto bibliotekų. Neregiams užsakome knygas el. kataloge. Nuskanuojame vadovėlių dalis ir įrašome (už minimalią kainą) į jų flešiukus PDF formatu, kad po to jiems būtų įmanoma įgarsinti tekstą.
  3. Kompiuterinė įrangą teksto skaitymui regos negalią turintiems vartotojams, spec. darbasatalis judėjimo sutrikumų turintiems vartotojams, spec. keltuvai, leidinių išdavimas iš skaityklų.
  4. Jie gali anudotis visomis bibliotekos paslaugos pagal poreikį, mums problemų nepasitaikė.
  5. tokias pačias, kaip ir kitiems. Paprastai, jei studento neįgalumas jam leidžia studijuoti, tai jam pakanka įprastinių paslaugų. Sąlygų studijuoti neregiams, deja, neturime. Šiuo metu nesugalvoju kitų negalių kurios iš bibliotekos reikalutų kažko daugiau, nei iš viso universiteto (įvažiuoti ratukais galima visur, WC neįgaliesiem universitete taip pat yra, turintys klausos negalę nors ir negali klausyti paskaitų (jei neturi vertėjo), bet paskaitų konspektus gali rasti duomenų talpykloje, o knygos tinka tos pačios kaip ir girdintiems studentams, tad.....